Početna Servis Larvicidni tretman komaraca i deratizacija javnih površina

Larvicidni tretman komaraca i deratizacija javnih površina

6

Iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju obavještavaju građane da će se na teritoriji opštine Herceg Novi, u utorak 19.05.2020.god. izvršiti drugi larvicidni tretman komaraca, kao i prvi (majski) tretman deratizacije javnih površina.

Foto: Pexel

Iz Sekretarijata apeluju na građane, vlasnike kućnih ljubimaca, da u ovom periodu, shodno Odluci o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, povedu računa o bezbijednosti svojih ljubimaca.
Larvicidno tretiranje komaraca se sprovodi na područjima kao što su bare, kanali, otvoreni vodotoci, gradska groblja i septičke jame. Kao larvicidno sredstvo koristi se biološki larvicid tj. preparat dimilin na bazi diflubenzurona, koji nije opasan po ljude i sisare u cijelini, i nije toksičan za ptice i pčele već samo za ciljane štetočine. Rade se tri tretmana u toku godine, i to, u martu, aprilu i maju.

Deratizacija se sprovodi dva puta godišnje (maj i oktobar) na teritoriji opštine Herceg Novi od graničnog prelaza Debeli brijeg do Kamenara, duž magistrale, kao i ul.Sava Ilića, Njegoševa, Save Kovačevića, pojas uz obalu Šetališta Pet Danica i priobalni put duž rivijere. Deratizacija obuhvata kanalizacione šahtove i sva kontejnerska mjesta na području Opštine, kao i javne zelene površine oko stambenih objekata.

6 Komentari

  1. Kako zatvoriti npr. macke koje su sto se deratizacije tice u stalnom radnom odnosu bez plata i doprinosa.I kako zastititi djecu i radnike cistoce koji slucajno mogu doci u dodir sa tako opasnim otrovima koji se koriste prilikom deratizacije na otvorenim povrsinama.

  2. Nadam se da necete i sve mačke pobiti,da ste postavili taj otrov za pacove kako treba .
    A komaraca ima ko šodera.Mogli ste jos malo da sačekate,ko i svake godine.A kako zaprasujete delove u gradu koji vam nisu dostupni?Baš me zanima…

  3. Fotografija koju ste skinuli sa interneta ( fotograf Pavel Hájek ) je obicni komarac ANOFELES koji nas gnjavi uglavnom samo nocu.
    Ono sto Noivljanima vec par decenija zagorcava zivot je tigrasti komarac (Aedes albopictus) zbog kojeg mi dodje da prodam i kucu i bastinu i odselim iz ovih krajeva. Protiv njega se treba boriti. Anopheles je u odnosu na njega pravo jagnje…

    32

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code