Početna Društvo Lažna dojava za požar na Žvinjama, iznad Malte vatrogascima pomaže helikopter

Lažna dojava za požar na Žvinjama, iznad Malte vatrogascima pomaže helikopter

0

Negdje oko 14 h, Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi dobila je poziv za intervenciju na putu za Žvinje, naselje iznad Igala. Navodno primijećen je dim, između treće i četvrte krivine na serpentinama, na putu za Žvinje.

Odmah je poslato jedno vozilo, međutim, na trenu, za sada vatrogasci nijesu uočili ništa, kazao nam je neumorni dežurni, Ratko Radošević iz Službe zaštite i spasavanja.

U isto vrijeme, na područu iznad sela Malta ponovo se pojavio dim i plamen i to na mjestu gdje je požar lokalizovan prije tri dana, kaže nam on:

“Bilo je sve suvo i dim se ponovo pojavio, pa smo odmah zamolili da švajcarski helikopter nadleti par puta puta i baci vodu kako bi se to ugasilo. Na tom mjestu dima nije bilo dva dana, a maloprije je ponovo aktivan požar. Vjerujem da će to “puma” uspjeti da lokalizuje”, dodaje on.

Vatra i dalje tinja na Ravnom brijegu, tačnije prema Gornjoj Bjelotini na tzv. Mačijim kršima, međutim, za sada je sve pod kontrolom.

Radošević je istakao da je švajcarski helikopter juče obavio ogroman posao na Luštici, jer je bio angažovan čitav dan. Trenutno se gasi ponovo oko Obosnika i sela Petrovići.

Ipak, situacija na svim požarištima danas je znatno bolja i “povoljnija” u odnosu na protekle dane, mada vatrogasci i daje strahuju od juga, koji polako pojačava. Sve nade usmjerene su sada ka kiši i lokalnim pljuskovima koji su najavljeni za sjutra, i koji bi možda mogli da okončaju desetodnevnu požarnu golgotu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code