Početna Društvo Lažna vijest u znak protesta: Butici u Novom ne rade, jer se...

Lažna vijest u znak protesta: Butici u Novom ne rade, jer se u njima može dobiti korona

30

Od jutros na tridesetak butika i prodavnica obuće u Igalu i centrom Heceg Novog istaknuta su unificirana „obavještenja“ o „radnom vremenu“ butika, uz „objašnjenje“ gdje se sve korona virus može dobiti. Tako prolaznike i potencijalne kupce na ulaznim vratima dočekuje „poruka“:

„ …. ( ime butika/firme ) neće raditi od 25. februara do 22. marta iz razloga što možete da se zarazite koronom, a u VOLIju, HDLu i IDEI ne možete“, piše u „obavještenju“.

Ovakva njihova poruka nasmijala je pojedine prolaznike kojima je zapala za oko, iako im cilj nije bio da testiraju bilo čiji smisao za humor u situaciji u kojoj se bore da opstanu i održe poslovanje, a radnike zadrže.

„Obavještenja“ o „radnom vremenu“ istaknuta su na prodavnici obuće Tina Time, buticima Esclusivo, IRIS, Totem, Avanguardia, Women’s secret, prodavnici donjeg veša Royal – Jasmil….

Mali novski privrednici, okupljeni u NVO Novska butiga, osmislili su tako način „tihog protesta“, jer im policija zbog povećanog epidemiološkog rizika nije odobrila protestno okupljanje za koje su podnijeli zahtjev. To su, kako su ranije saopštili, ocijenili kao jedan od načina da skrenu pažnju Vladi i resornim Ministarstvima na zastoj u poslovanju, nezavidnu finansijsku situaciju, pred kolapsom.

Za razliku od kolega u Budvi i Tivtu kojima je odobren rad, novskim su i dalje zakatančeni lokali, iz većine izloga povučena je roba iako su ostala velika obavještenja na prozorima o sniženjima i do 60%. Do daljnjeg, ni za koga.

Podsjetićemo da su mali novski privrednici protekle sedmice tražili od lokalne uprave da posreduje u dogovaranju sastanaka sa predstavnicima Vlade i resornih Ministarstava, ukoliko budu dolazili u radne posjete Herceg Novom, u susret predstojećim lokalnim izborima.

Revoltirani su činjenicom da će im biti obezbijeđene samo subvencije na zarade za mart, koje će biti isplaćivane od aprila.

Najavili su izlazak na ulice zajedno sa radnicima i kolegama iz drugih djelatnosti uprkos mjerama, ali policija nije odobrila. Oni već skoro pola godine apeluju na nadležne na lokalnom i državnom nivou da im se omogući rad, te da se oslobode nekih dažbina, međutim, nijesu dobili zadovoljavajuće povratne reakcije.

30 Komentari

 1. PODRŽAVAM ILI OTVORITI SVE, ILI ZATVORITI SVE! ALI NEKOME JEDNO, A NEKOME DRUGO, STVARNO NIJE NORMALNO I HUMANO!
  GDJE JE TA DRŽAVNA ZALIHA NOVCA U KOJU STAVLJAMO SVI ZA SLUČAJ OVAKVE KATASTROFE? DA SE POMOGNE SVIMA!, VJEROVATNO JE POTROŠENA U LUKSUZNE VILE I BRODOVE!
  NAŠA VLAST NE RAZMIŠLJA O SVOM NARODU, NEGO IZGLEDA SAMO O SVOM DŽEPU!

  16
  4
 2. Ovo mi nije jasno umjesto da su otvorili radnje jer im je od jutros dozvoljeno oni ispisali ove natpise. Ovim firmama se ocito neradi. Pametni su otvorili jutros i ponesto prodali a ovi su izgleda kontra sebe ili jako lose informisani.

  7
  8
 3. Celi svet zatvoren sa razlogom samo u HN bez poštovanja mera!!!!!! Pod HITNO produžiti mere ili ovi pametni u CRVENU ZONU DA VOLONTIRAJU!!!!

  21
  22
  • Ne mlati nego pogledaj malo bolje sta se u svijetu dogadja! Cijeli svijet je na ulicama,i protestuje protiv ovih antiljudskih mjera,samo mi pametni pa cutimo i sjedimo u kućama! Informisite se malo bolje pametnjakovici koj najbolje znate sta bi i kako bi trebalo!

 4. Подршка свима фризери,обућари,бутици,кафићи….Људи се боре да нешто зараде,плаћају раднике,држави порезе и доприносе, а они их затворили као да су легло заразе.Нећу коментарисати рад горе поменутих маркета јер сви видимо како функционишу, а видимо и то да их полиција и комуналци заобилазе у широком луку…

  34
  5
 5. pa nejedemo iz butika, a oblačimo robu koju je potencijalno neko inficiran probao prije pet minuta. Da se razumjemo, nijedan butik nije sklanjao probanu robu do sutra

  22
  19
 6. Moglo je da se barjači po gradovima Crne Gore,mogli su da se održavaju izbori. Mogli su građani iz Podgorice i Nikšića gdje epidemija ne jenjava da se spuste i vrate na primorje za vikend , a da se ne prekrši pravilo zabraneputovanja vikendom.Moglo je da se masovno ide na skijanje i da zimska turistička sezona bude uspješna , ali korona još uspješnija. Da su se Podgorica i Nikšić zatvorili situacija bi bila daleko bolaj.Gospodo draga mi u vrijeme epidemije održavamo izbore! Vlast je preča od svega.Političari sa obadvije bande posijaše zlo mržnje među osiromašeni narod i držega na ulucama godinu dana.Svi sa svojim argumentima.Postali smo najsiromašnija opšđtina u državi.Delta može da radi, Laković, Voli, a ne možu mali butici i male radnje.Od čega će da živi ovaj narod u Herceg Novom, gradu kojij e opoljćkan i devastiran i čiji su građani dovedeni do prosjačkog štapa. Jedno sezona je propala na pomolu će i ova što dolazi , a vi dragi građanj ubite se da dokažete čiji je barjak jači i čijha je vjera bolja.Gladni slavite pobjede, a ove što nas uvedoše u sve to nije ni briga za nas osim dok se ne zaokruži broj na izbornom listiću.Mnogi od njih su obezbijedili i treće koljeno, a građani kad shvate poentu “tuče”oko barjaka bit će kasno.Podrška malim privrednicima!

  30
  1
 7. Pustite radnje da rade. U njima nikad ne udje vise od jednog kupca a istina je da su samoposluge pune ljudi.
  Dajte malo razumnija pravila. Ovo nije Pg pa da se stvaraju gužve po buticima. Otvorite nam butike, knjižare, optičare i zlatare, nalozite svima da moraju da drze otvorena vrata. Vjetrenje je najvaznije.
  Podrška malim privrednicima!

  24
  1
 8. Potpuno su u pravu. Jutros u Idei u Bijeloj je krcato bilo, ali krcato. Sve su zatvorili a garantujem da su prodavnice i autobusi najopasniji. Ali kad nema inspekcija koje rade svoj posao tako nam i treba!

  20
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code