Lazure Marina&Hotel: Spa centar u januaru, marina u aprilu, a depadans 2020....

Lazure Marina&Hotel: Spa centar u januaru, marina u aprilu, a depadans 2020. godine

12
Podijeli

Iako je luksuzni kompleks Lazure Marina & Hotel za skoro četiri godine od početka gradnje znatno promijenio izgled Meljina i obogatio ponudu Herceg Novog, to je tek 35 odsto planiranog posla.

– Najteži i najzahtijevniji dio je bio napraviti hotel u istorijskoj zgradi Lazareta, koja datira iz 18. vijeka. Spa centar je pri kraju. Nismo uspjeli da ga otvorimo do Nove godine, jer je dio radnika prešao na gradilište budućeg depadansa. Spa centar biće otvoren u januaru, preostali su samo sitnijii radovi – priča za Radio Jadran, izvršna direktorka i project menadžerka, Anna Martynova.

Picerija i restoran

U toku je zapošljavanje u Spa centru, gdje je prije svega potreban stručan spa menadžer. U početku će biti zaposleno pet radnika, a pred sezonu još pet osoba. To je prelijepo zdanje sa pogledom na marinu i more. Jedino se Aman Sveti Stefan i Lazure mogu pohvaliti takvom pozicijom za svoj Spa centar, kaže Martynova.

– U podzemnom spratu Spa centar ima pet vrsta sauna, jakuzi hamam i dvije sale za masažu. U prizemlju su svlačionice, recepcija i najveći dio bazen, koji je zatvoren, ali kada je lijepo vrijeme svi prozori mogu biti potpuno otvoreni. Gornji sprat ima teretanu, salu za jogu, salon ljepote i sobu za tretmane masaže. Tu je i terasa za šetnju i fotografisanje, takođe sa odličnim pogledom na naš kompleks, Meljine i zaliv.

Izgradnja i opremanje Spa centra koštali su oko 2 miliona eura. Bilo je puno radova na hidroizolaciji, jer je tehnički dio ispod nivoa mora. Slično je bilo i sa kuhinjom za hotel u Lazaretu, koja je ispod nivoa mora. Ali, izdržala je sve poplave, jer je izvođač odlično napravio izolaciju.

Marina skoro završena

Za marinu sa 220 vezova, u koju je uloženo 10 miliona eua, preostalo je da se postavi još jedan ponton i potporni zid koji ima “štampani” beton, kao pločice. Potrebno je suvo vrijeme, ali sve će biti spremno za vez brodova u aprilu.

– Već imamo rezervacije. Marina je spojena po projektu sa plažom. Plaža će biti 10 m udaljena od ivice mora, biće mali valobran ispod mora. Gosti to neće vidjeti, ali biće primjenjena takva tehnologija da pijesak sa plaže ne bi išao u vodu, nego da se vraća. Riješili smo problem mnogih plaža koje se nasipaju pjeskom, a onda sljedeće zime on nestane – ističe naša sagovornica.

Depadans sa 150 soba i apartmana za iznajmljivanje

Počela je nedavno gradnja depadansa, koji je po projektu hotel i imaće do 150 soba i apartmana, ali ne za prodaju, već za iznajmljivanje, kaže Martynova i objašnjava:

– Hotelske sobe nisu napravljene kao u Lazaretu, jer sve imaju kuhinje. Tako da će depadans biti pogodniji za porodice sa djecom. Dio apartmana takođe planiramo za iznajmljivanje. Kada smo 2014. godine ispitivali tržište do danas dosta se toga promijenilo. Grade se u okruženju i drugi kompleksi sa aprtmanima za prodaju. Mi se prilagođavamo sadašnjem zahtjevu tržišta. Naš investitor ne vjeruje da bismo prodali sada apartmane, jer ih ima mnogo, zato ćemo ih iznajmljivati i moći da organizujemo i veće skupove, jer hotel u Lazaretu ima samo 24 sobe.

Otvaranje depadansa planirano je na proljeće 2020. godine. Želimo da do maja napravimo zgradu do krova i zatvorimo tokom sezone radove, a od septembra da nastavimo sa unutrašnjim radovima i opremanjem.

Crna Gora ima povoljniji investicioni ambijent od Rusije

Za četiri godine ruski investitor, tačnije kompanija Lazure Montenegro d.o.o, uložila je u kompleks sa 5 zvjezdica 32 miliona eura. Plan je još toliko. Na pitanje kakav je investicioni ambijent i njihovo iskustvo u Herceg Novom i Crnoj Gori, Anna Martinova kaže:

– Radila sam ovaj posao samo u Rusiji i mogu da poredim. U Rusiji je sve mnogo teže, birokratske i administrativne procedure traju duže. Ne mogu reći da je ovdje sve idealno, naravno, nije nigdje. Ali ovdje postoje lakše procedure i ljudi koji znaju za njih. Moraju se poštovati vrlo precizno i sve će biti super. Tako ako si pošten prema državi i opštini isti odgovor dobiješ od njih. Investitori moraju poštovati zakone i tradiciju koja ovdje postoji i onda sve će biti u redu – uvjerena je Anna Martynova.

Upravo to odvaja ovog investitora od mnogih u Crnoj Gori, otvorenost prema lokalnom stanovništvu i poštovanje ovdašnje tradicije i propisa. Luksuzni hotel je dostupan svima, pa je i prvi doček Nove godine bio sa pristupačnom ponudom.

Inače, već su počeli razgovori sa zaintersovanima za obuke za novo zapošljavanje od marta, Sada je anagažovano 53-oje radnika, a do sezone Lazure kompleks imaće još toliko.

Ovdje s puno optimizma ulaze u Novu 2019. godinu, pa Martynova uz lijepe želje poručuje:

– Najbtnije je uvijek zdravlje. To želim svima. Budite otvoreni za sve novo u Novoj godini. Želim svima puno lijepih putovanja i dosta novca za njih. Da vidite i otkrijete što je moguće više u okruženju i dalje. Onda će i u vašem gradu život biti ljepši – uvjerena je mlada ambiciozna Ruskinja, koja rukovodi elitnim turističkim zdanjem u izgradnji.

12 Komentari

  • Ne izgleda nikad, treba nas zatvorit na Kamenare i s druge strane na Debeli Brijeg i napravit jedno vašarište jer jedino je to izgleda najbolje i najtrazenije, sto veca seljanija to bolje. Kao npr. Sad kad se pocne na praznik mimoze davat kiseli kupus, pljeskavicine i skembica umjesto ribe i vina kao sto je poceo trend u zadnje vrijeme e kuku !

   4
   3
 1. Divno zdanje,prelijepo za vidjeti.Mozda cu nekada moci doci u njega na kafu.Lijepo kao Porto Mont. i Porto Novi koji nisu za nas mjestane(Gradjane CG).Zdanja koja su trajno zauzala(EKSTERITORIJALNA) prostor,bez placanja poreza ,akciza ,doprinosa.Pravljena zbog prodaje stotina (apartmana) stanova.
  Jos ovo malo obale sto je ostalo da betoniramo.Strah me , dace mo
  izgubiti vodece mjesto euroatlantskih i inih integracija

  8
  1
 2. Samo dalje da završite sve dobro i da ostvarite život u Meljinama i jedan pozitivniji dan ,više estetske kriterijume i radost življenja.Pa da i mi polako usvajamo kulturološki napredak.

  26
  4

Ostavite komentar

*

code