Početna Sport Lazure novska MINI trail liga: 4. kolo i trka Topla sky MINI...

Lazure novska MINI trail liga: 4. kolo i trka Topla sky MINI race

0

Trkom Topla sky MINI race u nedjelju, 17. marta biće nastavljena Lazure novska mini trail liga u orghanizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, a uz podršku Lazure Marina & Hotel.

Za 4. kolo planirana je trasa Topla – Ilinica na Mokrinama, a start je zakazan za 10 časova. Prijave se obavljaju do 9:30 na Toploj 3, kod nekadašnjeg kineskog restorana. Odatle se kreće ka startu, koji se nalazi na starom mostu u blizini.

Staza je dugačka 9,2 km /430m D+, odnosno 430 metara ukupnog uspona. Prva polovina trase, odnosno do dolaska na vrh gdje se nalazi crkva Sv Ilije, cjelom dužinom je uspon, sa blagim predahom pri izlasku na Sušćepan i kasnije kroz dio Ratiševine.

U povratku takmičare će usmjeravati volonteri i putokazne strijelice do cilja, gdje će biti organizovana okrepa za sve takmičare u vidu vode, čokoladica, voća i napitka Red Bull, koji je i sponzor takmičenja.

Oranizatori napominju da svaki trkač sa sobom mora imati torbicu oko pasa u kojoj će biti spremnik sa najmanje 0,5l vode, moblini telefon, osnovnu prvu pomoć (gaza, zavoj, flasteri) i čeonu lampu.

Trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost o čemu će potpisati izjavu na startu. Startnina je 5,00 eura.
Prijave su otvorene do 15. marta u ponoć na linku.

Prijatelj lige je Suplement Store Montenegro sa već prepoznatljivim poklonima, kao i novi šampion u pravljenju vina, Podrumi Delić koji za najbolje obezbjeđuju lijep poklon svakog kola.

Organizaciju su pomogli Opština Herceg Novi, lokalna Turistička organizacija i Reklame Svijet.

Trka se boduje za LAZURE novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja. Svaka trka nosi slijedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 6 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige.

Pomoć i informacije na telefon +38269/603-389 /// e-mail: orjenoutdoor@gmail.com

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code