Početna Turizam Le Monde o Crnoj Gori: Novo luksuzno turističko odredište

Le Monde o Crnoj Gori: Novo luksuzno turističko odredište

3

Prestižni francuski dnevni list Le Monde, u okviru nedjeljnog dodatka, objavio je članak o Crnoj Gori kao luksuznoj turističkoj destinaciji.

Novinar Julian Theves opisuje Crnu Goru kao novu destinaciju koja viskoplatežne goste privlači luksuznim hotelima, dobrim restoranima, nekonvencionalnim bazenima, ali i divnim plažama i spektakularnim Bokokotorskim zalivom.

Njegov članak na dvije strane baziran je na luksuznoj ponudi Crne Gore. Prema njegovom saznanju kanadski milijarder Piter Mank umoran od čekanja na lokaciju za svoju jahtu, a očaran vrtoglavom ljepotom Bokotorskog zaliva, odlučio je da izgradi marinu za jahte Porto Montenegro u Tivtu. Brzo se pročuo glas o ljepotama Porto Montenegra, hotela Regent i ovog dijela Crne Gore, pa ga u tekstu novinar naziva i novi Saint-Tropez.

Ništa manje radvnodušnim ga nisu ostavili i Lazure Hotel & Marina u Herceg Novom, sa svojom ponudom kao i hotelska grupa Casa del Mare, koje toplo preporučuje tursitima iz Francuske.

Sveti Stefan je opisao kao ikonu crnogorskog turizma sa plažama prekrivenim roze kraljevskim pijeskom i predivnim apartmanima Aman resorta.

Autor je u tesktu pohvalio i crnogorska vina, veliki podgorički vinograd, male vinarije kao i barove u kojima se može popiti dobro vinu u Crnoj Gori.

3 Komentari

    • . Kako mozes rec da su verige dobre!? Porto je vrhunski ali kad spuste rampe nema ulaza. Tako je svuda. Sjeti ljetos kad se zenii onaj. Kapija dolje i vatromet u 3ujutro sa muzukom jos kasnije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code