LEKA “STAO NA LUDI KAMEN”, ALI ZAGRIJAN I DALJE ZA VATERPOLO

LEKA “STAO NA LUDI KAMEN”, ALI ZAGRIJAN I DALJE ZA VATERPOLO

413
0
Podijeli

aleksandar ivovicDok skoro pa potpuno podmlađen tim crnogorske vaterpolo reprezentacije u okviru Svjetske lige, u Rusiji, pokušava da opravda povjerenje koje im je ukazao selektor Ranko Perović, njihove starije kolege na bazenu u Institutu u Igalu, treniraju i održavaju kondiciju za ono što ih očekuje u Barseloni, 15. FINA Svjetsko prvenstvo.
Na treningu su i braća Janović, kao i Aleksandar Ivović. Popularni Leka i ovog puta za Radio Jadran komentariše posljednja zbivanja u Čeljabinsku, koja nisu nikoga ostavila ravnodušnim.
– Poraz crvenih ajkula od Japana 15 :16, šok je za sve koji se imalo razumiju i prate vaterpolo.
Nisam ni u poziciji, niti želim da sa ove distance previše komentarišem taj poraz, jer nisam bio tamo i nisam akter utakmice, tako da ne mogu sa sigurnošću da tvrdim šta je uzrok ovog poraza – kaže Ivović. Svakako da nije ugodno izgubiti od Japana, jer se zna da je Crna Gora favorit u mečevima protiv tih zemalja gdje se vaterpolo ne igra profesionalno. Sastav jeste dosta izmjenjen, mi koji smo okosnica nismo pošli i možda se ti mlađi nisu adaptirali na odgovornost koju nosi igranje u reperezntaciji – pokušao je da objasni Leka jučerašnji neshvatiljv poraz od Japana.
U međuvremenu danas je stigao još jedan od Mađarske, takođe s golom razlike, (17:16), ali taj gubitak ima manju težinu, jer su Mađari godinama u vrhu evropskog i svjetskog vaterpola.
Iskusan Ivović na neki način daje i savjet, da kada se igra za reperezentaciju prema svakom protivniku se mora odnositi sa jednakom odgovornošću, jer predstavljate svoju zemlju i morate je prezentovati na najbolji mogući način.
Leka koji je prošle sezone nosio kapicu dubrovačkog Juga, kaže da ni sastav koji će poći za Barselonu, neće biti onakav kakav bi trebao da bude.
– Bićemo dosta okrnjeni, sada smo na treningu brća Janović i ja, zatim Zdravko Radić, Radović neće igrati jer se oporavlja od operacije, Mišić se vratio i ponovo igra za našu reperezentaciju, ali i on ima povredu, Vukčević ne trenira za sada. Zloković je odlučio da dvije godine ne igra u nacionlnom timu i možda će to biti i definitivna odluka, tako da smo bez centra, što svi znaju koliko je važna pozicija – objašnjava Leka.
On navodi da Klikovac jeste na toj poziciji, ali tek posljednje dvije godine.
Sve ovo umnogome otežava njihovu ekspediciju na Svjetsko prvenstvo, ali Leka kaže da neće odustati i da će dati sve od sebe da u svojoj grupi zauzmu prvo mjesto. A, onda je sve moguće – kaže uvijek borbeni Ivović.
“Jadranovo dijete”, koje je stasalo na bazenu na Škveru, ovog vikedna ide na razgovor sa upravom Juga, kako bi se dogovorili o mogućoj daljoj saradnji, ali to nije jedina ponuda.
Nije ni čudo, jer ovog beka sa ubitačnom i preciznom desnicom teško je zaustaviti, a to odavno znaju i u Primorju, Proreku, ali i u ruskom Kazanju.
– Vidjeću šta od svega toga je najbolje za mene – nagovještava Ivović.
No, možda će i promjena bračnog statusa imati veliku ulogu u odlukama, kuda dalje.
– Tačno je, oženio sam se prije par dana – kaže sa osmjehom Ivović.
– Zasigurno da mi igrači kada se smirimo i postanemo porodični ljudi, dosta puta i na osnovu toga donosimo odluke o našim daljnjim angažmanima.
Na pitanje šta bi više voljela njegova nježnija polovina, Leka kaže.
– Pa s obzirom da još nemamo djece njena je želja da malo živi u inostranstvu, ali ipak …”moja je zadnja i presudna” – kroz šalu završava Ivović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code