LEKIĆ U KOTORU: UJEDINJENOM OPOZICIJOM PROTIV KORUPCIONAŠKE VLASTI

LEKIĆ U KOTORU: UJEDINJENOM OPOZICIJOM PROTIV KORUPCIONAŠKE VLASTI

100
0
Podijeli

miodrag lekic tribina kotor– Mi smo u ovom trenutku ujedinjena opozicija. To je već jedna pobjeda, jer smo se poslije toliko vremena ujedinili i jer moj protivkandidat potpredsjednik DPS-a nema podršku većine u crnogorskom parlamentu – protiv njega je opozicija i jedna od stranaka vladajuće koalicije – rekao je na predizbornoj tribini u dvorani kotorskog Kulturnog centra nezavisni kandidat za predsjednika Crne Gore Miodrag Lekić, a prenosi Radio Kotor.
Kako je rekao, posebnu zahvalnost izražava Socijalističkoj narodnoj partiji čiji je Glavni odbor odlučio da ga na izborima podrži. – Želim da predizborna kampanja bude susret sa istinom, međutim, nailazim na izbjegavanje toga, etiketiranje, oblike kabarea. Mnogi mi kažu – možda si malo preozbiljan u svemu tome, vidiš kako su oni opušteni, ali borba za predsjednika Crne Gore nalaže ozbiljnost i odgovoran odnos prema javnosti i svim društvenim pitanjima – kazao je Lekić podsjetivši prisutne na “kuku” kao prvu reakciju kralja Nikole daleke 1860. godine na saznanje da je novi gospodar Crne Gore. – Uvijek sam se Kotoru približavao sa tremom jer sam fasciniran ljepotom i tradicijom grada u kome je preko 70 odsto kulturno -istorijskih dobara Crne Gore. Čitao sam da se i vaša gradonačelnica javno zapitala ko sam i odakle ja dolazim, a ja sam mislio da ona ima puno posla i obaveza, kao i da je zabrinuta što je Kotor kao kulturni biser Mediterana postao sjedište mafije, mafijaških obračuna i ekonomije koja se zasniva na mafiji. Poručujem joj da sam vrlo utemeljen u Crnoj Gori, a u Rimu nisam ostao zato što sam napustio zemlju već zato što sam postao nepodoban za crnogorsku diplomatiju jer nikada nisam bio niti u jednoj korupcionaškoj aferi. Moj protivkandidat izbjegava teme i govori apstraktno, a korupcionaško-mafijaška stvarnost nije anonimna već podrazumijeva protagoniste – kazao je predsjednički kandidat Miodrag Lekić u svom obraćanju Kotoranima.

Kako je rekao, želi da bude predsjednik svih građana, ali i da se bori za princip smjenljivosti vlasti i predsjednika. – Ako mi građani ukažu povjerenje, i ja ću biti pod nekom lupom kao što i treba da budem kad obavljam tu časnu funkciju. Nisam avanturista, godine mi daju i ozbiljnost, a nestabilnost ne nosim Crnoj Gori već mafijaško-korupcionaškoj vlasti. Podržaću sve što vodi napretku Crne Gore i spreman sam da kao predsjednik razgovaram i sa onima kojima inače ne bih ni pružio ruku. Opredijeljen sam do kraja svom svojom hrabrošću, znanjem i dostojanstvom da se suprotstavim interno ali i javno da se konfrontiram jer predsjednik mora imati javni stav prema javnim pojavama – potpuno suprotno od protivkandidata i potpredsjednika DPS-a koji je potpuno pasivno deset godina posmatrao događaje u stilu činovnika partije. Njegov koalicioni partner, koji ga valjda i najbolje poznaje, kaže da je on van ustavnog poretka i da ne postoji na glasačkom listiću, pa ću na glasačkom listiću obratiti pažnju da vidim postoji li. U svakom slučaju, ja sjutra neću potpisivati zakone pa se boriti protiv njih. Vujanović je potpisao Zakon o državnim simbolima, pa potom utvrdio da je himna problematična – rekao je Lekić.

FOTO: Radio Kotor

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code