LEKIĆ U NOVOM: «POBJEDU PRIJE POBJEDE DONOSI UJEDINJENA OPOZICIJA»

LEKIĆ U NOVOM: «POBJEDU PRIJE POBJEDE DONOSI UJEDINJENA OPOZICIJA»

216
0
Podijeli

lekic hnNezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić večeras je sa tribine u Herceg Novom poručio da će biti faktor ujedinjenja naroda koji žive u Crnoj Gori, a da ujedinjena opozicija donosi pobjedu prije pobjede.
Za Lekića bi predsjednik države morao biti više od formalnog, neko ko donosi novi vrijednosni sistem i razvnotežu između tradicije i modernosti. – Borim se za odgovornost izgovorene javne riječi i ne krijem se iza demagogije – kazao je Lekić osvrnuvši se odmah na, kako je rekao, šefa svog protivkandidata, Mila Đukanovića.
– O njemu se ne želim izjašnjavati dok ne prestane da govori uličarskim stilom i jezikom. Njegov govor je rijedak primjer bestiđa izgovorenog u posebnom psihološkom stanju straha, jer pravna država zasita donosi strah, a za njega posebno – ustvrdio je Lekić.
lekic hn 2On je odbio optužbe da Crnoj Gori donosi nestabilnost i avanturu, ukazujući na posebnu vrijednost ovih izbora što je došlo do ujedinjenja opozicije, zbog čega je ostvarena pobjeda prije pobjede, smatra Lekić.
– Treba da se plaše nestabilnosti, jer je donosim korupcionaško mafijaškoj Crnoj Gori i ljudima koji se tako ponašaju. Kao opozicioni predsjendik države sarađivao bih sa institucijama države, jer je to moja dužnost, ali bih se konfrotirao sa svima koji ne poštuju Ustav, zakon i koji donose korupcionaško mafijaški politički život – istako je Lekić.
Za njega se ne dešava sukob na relaciji Lekić – Vujanović, već dvije Crne Gore, jedne koja želi odgovornost, teži socijalnoj pravdi, formiranju pravne države, pa druge, koja je iznad svega neodgovorna, nekontrolisana i koja je u iskušenjima korupcionaških poslova pokazala veliki talenat i rezultat.
Miodrag Lekić obećao je i da će rješiti pitanje Prevlake.
Na tribini su još »žestokim« kvalifikacijama protiv vlasti, Vujanovića i Đukanovića, govorili Milan Knežević i Strahinja Bulajić, a onda i domaće snage Obrad Gojković, Jovan Subotić, Mišo Baždar, Mladen Rostović, Goran Komar i Miloš Konjević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code