LEKIĆ U TIVTU: “ZA UJEDINJENJE I POMIRENJE CRNE “GORE”

LEKIĆ U TIVTU: “ZA UJEDINJENJE I POMIRENJE CRNE “GORE”

75
0
Podijeli

Lekic Tivat2Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić na predizbornoj konvenciji u Tivtu poručio je da će 7.aprila otvoriti novu stranicu politike u Crnoj Gori, prenosi Radio Tivat.
On je istakao da je čovjek koji donosi promjene stvarajući prostor mladima, dok njegov protivkandidat nema većinu u parlamentu. Pažljivo očekuje odgovor o pitanju KAP-a.
– Njihov koalicioni partner, SDP smatra da je tome umnogome doprinio Vujanović ugovorom sa „Glenkorom” 1997. godine, a kandidat DPS tvrdi sa druge strane da je za sve kriv SDP. Nema toga ni u jednom demokratskom društvu, da uz takve ogromne razlike oni nastavljaju zajedničku vlast, ali ostavljamo to njima. Lekić je u Tivtu najavio da će 7. aprila doći do nove podjele vlasti dok Vujanović promotivne skupove po Crnoj Gori počinje „robotizovanim, izvježbanim načinom”. Pojavi se pa zaviče „I ovoga puta pobjeđujemo”. Jedna tragikomična situacija. Ja kažem da ću da razgovaram sa građanima, da ću da im prikažem svoje ideje kako zamišljam funkciju predsjednika Crne Gore, a na građanima je da odluče, poručio je nezavisni kandidat za predsjednika Crne Gore.
Po Lkeiću predsjedničku kampanju obilježiće Vujanovićeva izjava u Baru da „Lekić nema pravo da se kandiduje jer je bio za zajedničku državu”. – Ako ostavimo po strani da je to falsifikovao, jer sam oduvijek poštovao obje opcije, zamislite poruku da pola Crne Gore nema pravo da se kandiduje. Nama je potrebna ideja pomirenja, jer smo malobrojan narod. Ja sam za ujedinjenje i izmirenje Crne Gore, naglasio je Lekić rekavši da je afera „Snimak” omogućila materijalne dokaze o DPS praksi „zaposlimo naše”.
Lekić je istakao da je impresioniran Tivtom još iz vremena kada je kao fudbaler barskog Mornara igrao protiv Arsenala. – Nadam se da se taj klub još tako zove, a ne Piter Mank i da nosi ime velike tradicije. Čini mi se da je tu veliku tradiciju koju je imao Tivat i Crna Gora a koja se zvao Arsenal nekako je grubo poništena bez osjećaja da se makara pokaže pijetet prema tom velikom momentu crnogorske i tivatske ekonomije, naglasio je Miodrag Lekić.

FOTO: Radio Tivat

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code