Početna Naslovna LEN prepoznao kvalitet Jadrana Carine: Crnogorski šampion pozvan u evropsku elitu

LEN prepoznao kvalitet Jadrana Carine: Crnogorski šampion pozvan u evropsku elitu

6

Plivački vaterpolo klub Jadran Carne dobio je od Evropske Asocijacije vodenih sportova (LEN) poziv za Wild Card za Ligu Šampiona, za naredne tri takmičarske sezone.

Ovim se Jadran Carine svrstava među 12 elitnih klubova iz isto toliko evropskih država, koji su svojim konstantnim rezultatima, nastupom u evropskim klupskim takmičenjima i organizacijom kluba, zavrijedili ovaj status.

Pored Jadrana Carine, pozivnicu za naredne tri sezone Lige Šampiona za sada su dobili: Barseloneta iz Španije, Pro Recco iz Italije, Olimpijakos iz Grčke, Ferencvaroš iz Mađarske, Dinamo Moskva iz Rusije, Špandau iz Njemčake, Steaua iz Rumunije, Marsej iz Francuske, Jug iz Hrvatske, te Hanover iz Njemačke kao organizator završnog turnira 2019 i 2021 godine.

Pozivnica omogućuje kubovima da preskoče kvalifikacione turnire i plej of, te da se direktno nađu u završnoj fazi takmičenja, među 16 klubova od kojih će 12 učestvovati kroz dobijeni kroz Wild Card program, a četiri kroz kvalifikacije. Preliminarna faza takmičenja se sastoji od 14 utakmica (7 kod kuće i 7 u gostima) koje igraju ekipe svrstane u dvije grupe po 8 klubova.

Uzimanjem Wild Card-a klub mora da ispuni ozbiljne organizacione i finansijske zahtjeve, u vidu kotizacije, organizacije TV prenosa utakmica koje se igraju kod kuće, brendiranje bazena, te niza drugih tehničkih obaveza.

Direktor kluba Miloš Mračević boravio je prije desetak dana u Rimu, na prvom tehničkom sastanku, dok se nastavak sastanaka i dogovora očekuje u Hanoveru tokom finalnog turnira Lige Šampiona za ovu sezonu, od 6. do 8. juna.

S obzirom da ovaj aranžman predstavlja trogodišnju saradnju, klub mora da obezbijedi podršku određene TV kuće u vidu prenosa utakmica koje se igraju kod kuće. Sve to je vezano za produkciju u zahtjevnom i najsavremenijem 16:9 super HD formatu, koji će se distribuirati u inostranstvu putem evrovizije i podrške loklane samouprave u Herceg Novom, u vidu potpisivanja ugovora o podršci takmičenju, kako bi čelnici LEN-e bili sigurni da iza ovog projekta, osim kluba, stoji i grad.

Pozivnica za dobijanje navedene karte predstavlja veliku čast za klub i potvrdu dugogodišnjeg sistematičnog i kvalitetnog rada koji je LEN prepoznala.

Želja kluba je da se pitanje TV prenosa realizuje sa javnim servisom Crne Gore (RTCG), te da će grad ovo prepoznati kao priliku za, ne samo sportskim proizvodom, već načinom da se Herceg Novi i Crna Gora dodatno promovišu na međunarodnoj sportskoj sceni.

Konačna odluka o prihvatanju poziva za Wild Card trebalo bi da bude donesena do 10. juna

6 Komentari

 1. Cestitke momcima i strucnom stabu koju se se svojim radom izborili za ovakav status.Naravno cestitke nama najvernijim navijacima koji smo uz njih i kad se dobija i kad se gubi.Jadran!!!

  4
  3
 2. Svaka cast ovo ne smijete propustiti.To je veliki iskorak u istoriji kluba.Skupite energiju i sredstva i naprijed u novu svjetliju buducnost Jadrana.

  6
  3
 3. Biti izabran u 12 klubova evrope je velika čast. Jadran je veliki klub koji prevazilazi lokalne i drzavne nivoe. Ponosan sto sam novljanin i Jadranas.

  9
  3
 4. A nemojte RTCG ko Boga vas molim.Gledam sinoc finale kupa CG,samo vidis crvene mrlje koje trce po terenu.Nedje pred kraj vidim da su to fudbaleri Lovcena.Nece RTCG jos 20 g. imati HD rezoluciju prenosa.

  14
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code