Početna Naslovna LEN želi Jadran u Ligi šampiona, finansije problem

LEN želi Jadran u Ligi šampiona, finansije problem

10

Crna Gora treba da ima predstavnika u najelitnijem Evropskom klupskom takmičenju i to je PVK Jadran Carine, izričita je LEN, Evropska asocijacija vodenih sportova.

Foto: Miloš Samardžić

LEN želi hercegnovski Jadran u Ligi Šampiona iako je više evropskih klubova spremno da preuzme wildcard koju posjeduje Jadran Carine na još dvije godine. Zbog toga su predstavnici LEN-e dali dodatno vrijeme od 20 dana našem šampionu da donese odluku o ostanku u Ligi šampiona, saopštili su iz uprave kluba:

– Sama činjenica da LEN-a želi i insistira na ostanku našeg kluba u Ligi šampiona i daje nam dodatan rok, iako mnogi drugi evropski klubovi žele to mjesto po svaku cijenu, dovoljno govori kako na nas gledaju i koliko cijene naš kvalitet, tradiciju i rad. Jadran je u kontinuitetu od 1996. godine stalan učesnik evropskih takmičenja. Naša želja je jasna, to je Liga šampiona, mi to radom i rezultatima zaslužujemo, ali finansije su problem – ističe predsjednik PVK Jadran Carine, dr Đuro Marić.

Posljedice Corona krize u sportu se već i te kako osjećaju, budžeti se smanjuju, a sponzori ovog kluba su svi vezani za turizam i tu nastaju novi veliki problem, dodaje dr Marić.

– Iz tog razloga uradili smo već kadrovske promjene u prvoj ekipi, čak pet igrača koji su bili na platnom spisku prethodne sezone smo pustili, ali i dalje imamo kostur ekipe zahvaljujući našem radu sa domaćim igračima. Projekcija troškova za ligu šampiona je 100 hiljada eura. Ovih dana ćemo se obratiti svim relevantnim institucijama, prije svega Vaterpolo plivačkom savezu, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu, kao i Opštini Herceg Novi koja je već upoznata sa ovom problematikom. Ovo nije samo pitanje našeg kluba, veći crnogorskog vaterpola i reprezentacije – smatra dr Marić.

U upravi još ne znaju kako će izgledati regionalna liga koja je jako upitna za narednu sezonu. Pri tom igračima su potrebne jake utakmice u sezoni u kojoj igraju, kvalifikacije za Olimpijske igre, a Marić je ubijeđen i za Olimpijske igre.

– Kao klub uradićemo sve što je do nas, ali moramo da vodimo računa da predstoji jako izazovna sezona u sportskom i finansijskom smislu, te da se funkcionisanje kluba ne smije ugroziti – poručio je predsjednik kluba, dr Đuro Marić.

10 Komentari

 1. Jest da vlada ulozi u vaterpolo od cega?Dignuce gradjanima sirotinju iz usta da bi dala waterpolistima!!!Sada je apsurd pričati o ulaganju u sport kada država crna gora ima javnog duga 5 milijardi eura….90% stanovnistva crne gore su sirotinja jedva prezivljavaju…sve fabrike i preduzeca unistene…bukvalno atomska bomba je pala na crnu goru….Dok Milo predsjednik ima saldo tj njegovo bogastvo je blizu milijardu eura……nadam se jos 2 mjeseca i da će zlo sa vlasti otići posle 32 god!

  26
  11
  • Predlazem da Katic da “Jadranu” par stotina hiljada eura a da ga “Jadran”, kao znak zahvalnosti, proglasi za dozivotnog navijaca. Opstino, kako te nije sramota, za crkve, promenade po “okruzenju” i slicne stvari imas para a za jedini brend po kome je Novi poznat u Evropi nemas para. Dajte podatak koliko je TO Novoga bacila “u vjetar” para?

   3
   3
  • A tako je to kad je Ministar Janovic igrao kosarku a ne vaterpolo! Sram da ga bude…vaterpolo klubovi se raspadaju, bazeni propadaju…bitno da je on ministar

   31
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code