Početna Sport Leteće mete: Jovica Marković pobjedom „ovjerio“ sezonu za pamćenje

Leteće mete: Jovica Marković pobjedom „ovjerio“ sezonu za pamćenje

0

Posljednje takmičenje u domaćoj sezoni, ujedno i najvažnije u disciplini leteće mete, Prvenstvo Crne Gore, održano je ovog vikenda u Herceg Novom.

Jovica Marković (Gams-Cetinje) ponovno je bio nezaustavljiv i dokazao da mu ove godine nema ravnog. Nakon dobrog izdanja i pobjede u finalu Kupa, izvanrednog 18. mjesta na Evropskom Prvenstvu i sjajnog 29. mjesta na Svjetskom Kupu, pobjeda na državnom prvenstvu došla je kao logičan slijed i potvrda njegove najbolje sezone u karijeri.

– Najbolje, ali i najzrelije, kažu naši sugovornici, koji se slažu da je Jovica pokazao veliku ozbiljnost i napredak i u tehničkom i u taktičkom smislu. Mentalna stabilnost u ključnim trenucima i odmjeren pristup takmičenju glavni su pokazatelji da Marković marljivo radi i uvodi promjene u svoju sportsku rutinu koje daju sve bolje rezultate. Na Prvenstvu je od samog početka kvalifikacija do kraja finala bio konkretan i efikasan, ne ostavljajući konkurentima priliku da se nametnu, a gledaocima da očekuju veću neizvjesnost. S respektabilnih 113 “golubova“ bio je najbolji u kvalifikacijama, a sa 41 pogotkom u finalu stigao je do zlata i postolja – saopštavaju iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Najbolje raspoloženog rivala imao je u Nikoli Perišiću (Herceg Novi) koji se nakon godine pune pauza spreman vratio na strelište. U kvalifikacijama je bio solidan (103), da bi u finalu gotovo do samog kraja odolijevao Markoviću. Samo su mu malo pažnje u finišu i mrvica sreće nedostajali da bude neizvjesnije, ovako, završio je na drugom mjestu sa 4 pogotka zaostatka u odnosu na Markovića.

I treće i četvrto mjesto pripalo je predstavnicima Herceg Novog, Draganu Mrkajiću i Boru Krivokapiću. Obojica su se predstavili na dobar način; naročito kod Krivokapića primjećujemo želju za rezultatom i visok standard tokom cijelog trajanja takmičenja.
Peto mjesto pripalo je Igoru Prenkiću (Gams-Cetinje) koji u posljednjih nekoliko nastupa pokazuje dobre rezultate i posvećenost. Najveće iznenađenje je šesto mjesto Iva Stanišića, koji nas je inače navikao na najbolja izdanja, rezultate i medalje.
Ekipno su najbolji bili predstavnici Herceg Novog, ispred Gamsa i tima Cetinja.

Domaća sezona 20/21 završila se Prvenstvom Crne Gore u trapu. Vremena za sumiranje utisaka i određivanje smjernica za dalje, ima taman do starta nove sezone, koja počinje za mjesec takmičenjima u nacionalnom Kupu standardnim vazdušnim oružjem.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code