Početna Turizam «HOLIDAY WORLD» U PRAGU – DOBRA PROMOCIJA CRNE GORE

«HOLIDAY WORLD» U PRAGU – DOBRA PROMOCIJA CRNE GORE

0

Dodjela nagradaOvogodišnji sajamski nastup Crne Gore na 22. Međunarodnom sajmu turizma „Holiday World 2013″ u Pragu rezultat je saradnje turističkih organizacija Budve, Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Ulcinja i Cetinja kojima su se na zajedničkom štandu pridružile HG „Budvanska rivijera”, HTP „Mimoza” iz Tivta i HTP „Ulcinjska Rivijera”. Objedinjenu turističku ponudu durmitorske regije predstavile su lokalne turističke organizacije Mojkovca, Plužina, Pljevalja i Žabljaka čiji je nastup omogućen uz program podrške razvoja turizma na sjeveru koji sprovodi USAID kroz program CHF-a.
„Holiday World 2013″ organizovan je ove godine zajedno sa međunarodnim sajmom za gastronomiju “Top Gastro” kao i specijalizovanim turističkim sajmom za golf – “Golfshow”. U okviru sajma «Holiday World», sinoć su tokom tradicionalnog okupljanja agencija i partnera u srednjevjekovnom dvorcu Djetenice na svečanoj gala večeri dodjeljena priznanja turističkom naselju “Slovenska plaža” i hotelima „Queen of Montenegro” i “Otrant” za prvoklasnu uslugu u sezoni 2012.
Sajam Prag. jpgNagrade su rezultat procjene gostiju i ankete stručnjaka u turizmu sa češkog tržišta a uručio ih je turoperator „Vitkovice tours”. Prisutnima se u ime dobitnika obratio direktor NTOCG Saša Radović koji je i ovom prilikom pozvao češke agencije da prošire poslovanje u Crnoj Gori i uvjere se u kvalitet ne samo ova tri objekta već i drugih hotela. Naglasio je da su pripreme za ljetnju sezonu otpočele znatno ranije nego prethodnih godina, te da će se u unaprjeđenje kvaliteta uvjeriti i zahtjevni česki turisti. Podsjetio je da su prve organizovane grupe turista koje su posjetile našu zemlju davnih tridesetih godina prošlog vijeka, upravo bile iz Češke.
Danas, drugog dana sajma, Radović je održao pres brifing za desetak predstavnika najuticajnijih českih medija, odnosno njihovih redakcija za turizam.
Česi važe za iskusne putnike koji su posebno zainteresovani za prirodu i aktivan odmor. Karakteristično je da nisu isključivo vezani za kupališni turizam, već i za druge vidove selektivnog turizma kao što su planinski, eko turizam, kulturni, avanturistički (rafting, biciklizam, planinarenje).
Većina njih je upoznata sa turističkom ponudom Crne Gore, a tokom sajma su generalno bili zainteresovani za smještajne kapacitete, puteve za pješačenje i biciklizam, izlete i zabavne manifestacije, kao i za cijene tokom ljetnje sezone 2013.
Do kraja 2012. godine Crnu Goru je posjetilo skoro 27.000 Čeha koji su ostvarili približno 175.000 noćenja, što predstavlja povećanje od 2% u odnosu na 2011. godinu.

TURISTIČKA ORGANIZACIJA HERCEG NOVOG NA SAJMU U PRAGU

Picerija i restoran

U saradnji sa turističkim organizacijama Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja, na 22. sajmu turizma “Holiday World” koji se održava u Pragu do 10. februara nastupa prvi put i TO Herceg Novi.
Grad je promovisala kroz razne publikacije, kataloge, suvenire, čemu su se u velikom broju pridružili i iskoristili priliku da promovišu svoju turističku ponudu privrednici poput Instituta Igalo, hotela Lighthouse of Montenegro i Hungest hotel Sun Resort, brojni registrovani izdavaoci privatnog smještaja, turističke agencije i ronilački klub “Adriatic blue”.
Kako kažu u TO Novoga, prvog dana sajma posjeta je bila izuzetno velika i najveće interesovanje potencijalni češki turisti iskazuju za privatan smještaj, cjenovnu politiku, kulturno istorijske atrakcije, kao i mogućnost aktivnog odmora u Herceg Novom. Zato iz TO očekuju i povećan broj dolazaka i noćenja čeških turista.
Na 22. Međunarodnom sajmu u Pragu nastupa preko 50 stranih zemalja sa oko 800 učesnika. Do kraja sajma očekuje se oko 35.000 posjetilaca.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code