Početna Društvo Lišen slobode državljanin Kosova, jer je obijao i pljačako kuće na Luštici

Lišen slobode državljanin Kosova, jer je obijao i pljačako kuće na Luštici

4

Pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi su rasvijetlili dvije teške krađe i juče lišili slobode A.S. (33), državljanina Kosova sa prebivalištem u Tivtu, saopšteno je iz Uprave policije.

On je, kako se sumnja, oštetio I.B. još 23/24 oktobra prošle godine na poluostrvu Luštica, u selu Gornje Rose. Pajserom je nasilno otvorio prozor na kući, ušao, obavio premetačinu i otuđio televizor marke „Vox“ i ruter za televizor. Otuđene stvari osumnjičeni je, sumnja se, prodao na pijaci u Tuzima u Podgorici.

Picerija i restoran

I drugu tešku krađu A.S. je počinio na Luštici 20/21. Aprila ove godine. Tada je nasilno otvorio ulazna vrata J.P, u kući, u selu Zabrđe. Ukrao je frižider marke „Quadro“, muzičku liniju marke „Samsung“ i akumulatorsku ručnu baterijsku lampu. Otuđene predmete A.S. je, sumnja se, sakrio u pomoćnom objektu kuće koju koristi.

Policijski službenici CB Herceg Novi i OB Tivat, su 5. maja pretresli kuće i pomoćne prostorija koje koristi A.S. u Tivtu. Pronađen je i oduzet veći broj predmeta i stvari za koje postoji sumnja da su ukradeni.

Policijski službenici su došli do saznanja da je A.S. tokom 2017. i 2018. godine izvršio veći broj krivičnih djela protiv imovine na poluostrvu Luštica. Nasilno je otvarao ulazna vrata objekata, poslije čega je iz njihove unutrašnjosti otuđivao tehničke stvari (televizore, muzičke linije, risivere), alat, plinske boce i druge stvari. U toku je identifikacija oštećenih lica, tj. vlasnika kuća i vikendica, jer se radi, u većini slučajeva, o kućama stranih državljana koji trenutno nisu u Crnoj Gori.

4 Komentari

  1. Neka odsluzi kaznu ( ako je dobije),i treba ga protjerati na 40 godina iz Crne Gore.Ali trebao bi i da plati stetu pokradenim ljudima,kao i sudske postupke.Nadam se da se nece naci olaksavajuce okolnosti,kao emocionalni stres,daleko od kuce,nemanje adekvatnog posla i sl.
    Lopove iza resetaka!

    25
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code