Ljetnje manifestacije u produkciji Herceg festa počinju „Buđenjem ljeta“

Ljetnje manifestacije u produkciji Herceg festa počinju „Buđenjem ljeta“

3
Podijeli

Programom na tvrđavi Forte Mare, pod nazivom “Buđenje ljeta” počeće ljetnja sezona kuturnih događanja, u organizaciji JUK “Herceg festa”. U prvi dan ljeta posjetioci će na Forte Mare ući sa  vokalnom solistkinjom iz Srbije, Bojanom Stamenov.

– Na tvrđavi Forte Mare u ranim jutarnjim časovima, 21. juna, već treću godinu, organizuju se koncerti vrhunskih instrumentalista, ili solista koji njeguju kvalitetan pristup ozbiljnoj ili pop rok muzici. Poslije prošlogodišnjeg nastupa “Madicine” benda, koji je naišao na veliki medijski odjek, ove godine nastupiće Bojana Stamenov. Izuzetan vokal, nekadašnja predstavnica Srbije na  evrovizijskom takmičenju, predstaviće se numerama  soula, RnB i džeza. Ulaz je bespletan, uz jutarnju marendu i čekanje da sunce obasja grad i zaliv – navode iz JUK “Herceg festa”.

Picerija i restoran

Za kraj juna zakazan je atraktivni “Ples derviša”, koji se organizuje u saradnji sa turskom ambasadom, a nakon toga i završni sezonski koncert hercegnovskog “Dijana”.

Publiku u Novome u julu očekuju Dani muzike, festival klasične muzike pod rukovodstvom maestra Borisa Kraljevića, zatim koncert Sergeja Ćetkovića na Kanli kuli, pozorišna predstava po motivima Andersenove “Snježne kraljice” u Dvorani Park. Posebna atrakcija biće dvodnevna manifestacija “Noć reklamoždera”, zakazana za 27. i 28. jul, na tvrđavi Forte Mare. Dan prije “reklamoždera” sugrađanima i turistima predstaviće se Rambo Amadeus.

Od prvog jula, kao i prethodne dvije godine, na terasi Forte Mare radiće “najljepši bioksop na svijetu”, sa repertoarom nove tzv “blok baster” produkcije.

Avgust je određen Filmskim festivalom Herceg Novi – Montenego film festivalom, Gitar artom koji, pored ostalih gitarskih programa nudi i koncert “Parnog valjka”, te višednevnim festivalom operske muzike “Operosa”.

Za ove  programe JUK “Herceg fest” snosi produkcionu ili autorsku odgovornost, a moguće je da će biti još manifestacija kojima će “Herceg fest” pružati tehničku logistiku.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code