LJETNJI VIRUSI I INFEKCIJE, NIŠTA NEOBIČNO – TURISTIČKE AMBULANTE PUN POGODAK

LJETNJI VIRUSI I INFEKCIJE, NIŠTA NEOBIČNO – TURISTIČKE AMBULANTE PUN POGODAK

168
0
Podijeli

dom_zdravlja_hn“Stomačne tegobe i malaksalost su posljedica virusnih infekcija karakterističnih za ovaj period sezone, ali nema razloga za paniku”, kaže za Radio Jadran direktor hercegnovskog Doma zdravlja, dr Vlado Vodovar. On dodaje da zbog veće frekvencije ljudi, imaju i više posla, ali, zbog dobre organizacije i podjele rada – “nemaju gužvi i sve teče po planu”.

 

Dr Vodovar ističe da su sezonskom reorganizacijom “učinili dobar potez”, jer su rasteretili izabrane doktore i hitnu pomoć. Očekivane manje gužve evidentne su na dječijem odjeljenju, no, Vodovar kaže da to “nije iznenađujuće”. zanjice_ambulantaDirektor novskog Doma zdravlja dodaje i da je veoma zadovoljan radom turističkih ambulanti i da nisu imali nikakav teži slučaj od uobičajenih virusa i infekcija. Tako u zgradi Doma zdravlja u okviru Medicine rada od 13. jula turisti mogu koristiti posebnu ambulantu. Zbog povećanog broja ljudi tokom ljeta, vikendom radi i ambulanta u Bijeloj, ali i odjeljenje pedijatrije u zgradi Doma zdravlja. Prvi put ove godine otvorena je i ambulanta na Žanjicama, u ugostiteljskom objektu “Vektra Boke”. Jako je dobro opremljena za sve hitne i manje intervencije, tipa ujeda insekata i povrede. U slučaju neke veće povrede nekog od turista, hercegnovskim doktorima i sestrama pomoć pružaju iz policije, svojim gliserom koji od Zelenike do Žanjica stiže za nekih 4-5 minuta. Od medicinskog osoblja tu su ljekar dr Olga Pavasović i medicinska sestra. Radno vrijeme ambulante je svaki dan, a telefon ljekara 068 434 989 dostavljen je svim objektima na Žanjicu i okolini.

Picerija i restoran

Dom zdravlja i opština Herceg Novi su potpisali sporazum o sufinansiranju ovakvog programa zdravstvene zaštite u turističkoj sezoni, u vrijednosti od 9000 eura.

Foto: Radio Tivat

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code