Početna Društvo Ljetnji vojni kamp za mlade, Vasilije, Sara i Marko najbolji polaznici

Ljetnji vojni kamp za mlade, Vasilije, Sara i Marko najbolji polaznici

2

Svečanom ceremonijom na školskom brodu Jadran završren je Ljetnji vojni kamp za mlade, koji je bio vaoma uspiješan, ocijenio je generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Mihailo Volkov.

Volkov i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Svetozar Brajković uručili su sertifikate polaznicima kampa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Volkov je zadovoljan zbog interesovanja i posvećenosti koju su pokazali tokom trajanja kampa, navodeći da očekuje da su stekli prijatelje i vještine koje će im koristiti u životu.

“Nadam se da ste stekli iskustvo koje ćete cijeniti kao jedno od najljepših u vašem životu i da će biti ambasadori Vojske Crne Gore i vojnog poziva”, poručio je Volkov.

Za tri najbolja polaznika kampa, Vasilija Rakočevića iz Podgorice, Saru Vuković iz Mojkovca i Marka Đukanovića iz Nikšića, obezbijeđena je posjeta vojnoj akademiju u Skoplju, na kojoj se obrazuju crnogorski kadeti.

Ceremoniji zatvaranja kampa prisustvovali su vojni ataše Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Robert Peri i savjetnik za odbranu pri ambasadi Slovenije u Crnoj Gori Primož Šavc.

Četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, koji je i ove godine bio regionalnog karaktera, okupio je srednjoškolce iz Crne Gore uzrasta od 16 do 18 godina, kao i njihove vršnjake iz Sjeverne Makedonije.

Polaznici kampa su od 24.juna do 8. jula, u jedinicama VCG u Kolašinu, Pljevljima i Tivtu, sticali znanja i iskustva iz oblasti vojne obuke i upoznali se sa pojedinim segmentima života i rada u Vojsci

Učesnike kampa, kako su kazali iz Ministarstva, obučavali su instruktori za obuku VCG, a realizovana je sanitetska obuka, topografija i takmičenje u orijentiringu, logorovanje, ishrana i preživljavanje u prirodi, obuka na brzim vodama, alpinistička obuka i druge aktivnosti.

Polaznici su imali priliku da se upoznaju sa vojnim pozivom i mogućnostima sticanja statusa profesionalnih vojnih lica.

2 Komentari

 1. ZENE VOLE OFICIRE ALI NE VOJNE KAO NEKAD JNA VEC POMORSKE OFICIRE POGOTOVO OVE SA MSC GDJE UZ PLATU NA RACUN LIJEZE I PRASKASTI DODATAK POD USLOVOM DA JE EKIPA UIGRANA I MOMCAD ODABRANA SA ISKUSTVOM .

  10
  3
 2. Prvo da ih upoznate da imaju velike sanse izginuti za porebe
  NATO pakta u Avganistanu,Iraku…pa tek onda o
  ljepotama vojnog poziva.Da je taj poziv isplativ,
  prvi bi pohrlili mali Blazo,ujkin Edin..i svi ostali
  princevi i princeze Cg.A ne ovako da se zamlacuju
  izgradnjama hidroelektrana,hotela…Nije isplativ taj
  biznis,podji Blazo da obuces uniformu i bit ce nesto
  od tebe.Ovako,pitanje hoces li se i ozenit…
  Zene vole oficire…..

  15
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code