Početna Turizam “Ljetuj doma”: Prednosti ljetovanja u svojoj zemlji

“Ljetuj doma”: Prednosti ljetovanja u svojoj zemlji

9

Kada razmišljamo o odmoru, prvo na šta obraćamo pažnju su aranžmani koji podrazumijevaju odlazak u inostranstvo. Ne kaže se džaba “kod komšije je trava uvijek zelenija”. Tako i odmor “preko grane” zvuči sadržajnije, turističke atrakcije djeluju primamljivije, pejzaži ljepši.

Pandemija je učinila da je ovo ljeto nezahvalno bilo šta planirati i po svemu sudeći nećemo putovati baš daleko. Ipak, ako odmor u svojoj zemlji posmatramo kao izbor, a ne kao nemanje istog, možda se i iznenadimo. Ovo može biti prilika koja će nam omogućiti da otkrijemo njene ljepote, doživimo je na potpuno drugačiji način, a možda i upoznamo neke nove ljude sa kojima će biti lakše održavati prijateljstvo.

Zato je firma “Infinity Marketing” pokrenula kampanju #Ljetujdoma, jer Crna Gora ima bogatu istoriju, kulturu i turističku ponudu.

Skreću pažnju da samo neke razloge koji bi mogli da vas inspirišu da se odmor “doma” pretvori u nezaboravno ljetovanje.

1. ISTORIJA I KULTURA

Iza svakog istorijskog podatka krije se neka zanimljiva priča. A Crna Gora je bogata i istorijom i pričama. Produženi vikend u, na primjer, Prijestonici i posjeta njenim muzejima i galerijama je odlična prilika da čujete neke od tih nevjerovatnih priča i saznate više o svojoj zemlji, ali i o sebi.

2. NOVA MJESTA

Razmišljali ste da posjetite neko mjesto o kome ste slušali, ali nikada niste imali dovoljno vremena za to. Sada se zaista možete organizovati ne samo da bolje upoznate to mjesto već i da ga istražite u potpunosti i otkrijete sve zanimljivosti koje krije.

3. BRŽE PUTOVANJE

Do željenog odredišta stižemo bez gužve, čekanja i komplikovanih procedura. A ono zbog čega je Crna Gora zaista posebna jeste činjenica da u istom danu možete šetati po planini i večerati pored mora. Takođe, prednost kratkog putovanja je ta što vam ne oduzima vrijeme od dragocijenog odmora.

4. UŠTEDA

Uglavnom je jeftinije da odmor provedete u svojoj zemlji, nego u inostranstvu. Ako se uzmu u obzir samo troškovi za put- neuporedivo je jeftinije.

5. MJESTA IZ DJETINJSTVA

Svi mi imamo sjećanja na određeno mjesto koje nas veže za drage uspomene iz djetinjstva. Možda je ovo pravo vrijeme da ih ponovo posjetimo, sagledamo iz drugačijeg ugla i podijelimo sa onima koje volimo.

6. PRTLJAGA KOLIKO ŽELITE!

Nema dozvoljene količine prtljaga. Zaista možete ponijeti sa sobom sve što mislite da će vam odmor učiniti komotnijim, pa makar to bilo i deset pari obuće.

7. POMOĆ DOMAĆOJ PRIVREDI

Situacija je takva kakva jeste i zato je trenutak da čuvamo svoje i pokažemo solidarnost.

8. OPUŠTANJE U POTPUNOSTI

Ljetovati “doma” znači da nema jezičkih barijera, kulturoloških iznenađenja i neočekivanih obrta. Odmor u bilo kojem od gradova Crne Gore je poput odmora kod prijatelja – osjećamo se ušuškano, opušteno i možemo da se prepustimo uživanju u potpunosti.

Sigurno da bi svako od nas na ovu listu dodao još razloga koji idu u prilog ljetovanju kod kuće. Za organizovanje kvalitetnog odmora, potrebno je da se dobro informišemo poslije čega ćemo ga lako isplanirati. Ponude na internetu su odličan način da se počne, poručuju inicijatori kampanje “Ljetuj doma”.

9 Komentari

 1. Zasto firma institut ne ucestvuje u ovome i da popuste domacem gostu i ukljuci se kao drzavna firma u ovoj patriltskoj kampanji??? A da znam zasto! Jer nema prostora da se ugradi kao na drugim stvarima na koje se ugrdjuje.

  4
  1
 2. Valjda u svojoj zemlji, a ovo doma nam većini svakako sleduje 😂 Raširim suncobean i peškir na balkon i ljetujem doma

  6
  1
 3. Najdalji razmak od jednog granicnog prelaza do drugog prdjes za 2.5 h koja je to usteda vremena tacka 4. C.G. bas ima zivopisnu istoriju svako je tumaci kako mu odgovara pa je utoliko interesantnija sve zasnovano na naucnim dokazima.

  1
  2
 4. Aha ha ha ha ha.Nemozemo nidje ne prima nas niko nemamo para, jos malo necemo imat sto da jedemo i vi dosli na” originalnu ideju” za slogan:”LJETUJ DOMA”!Kakvi idioti.Vrh cinjzma i idiotizma.A DJE BISMO DRUGO MOGLI LJETOVAT? DONA CEMO I LJETOVAT I ZIMOVAT !Budale na kvadrat!

  22
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code