Ljubica prekinula štrajk glađu, Opština Kotor obećala da će se okrenuti Risnu

Ljubica prekinula štrajk glađu, Opština Kotor obećala da će se okrenuti Risnu

1742
0
Podijeli

ljubica katuric risan 1Nakon devet dana pedesetsedmogodišnja Rišnjanka, Ljubica Katurić, danas iza 17 h, prekinula je štrajk glađu. Dobila je obećanje nadležnih da će Opština početi da brine  o Risnu, najstarijem naselju u Boki, koje se pominje još u trećem vijeku prije nove ere.

Kako nam pričaju mještani Risna, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća, Zoran Mrdak je obećao da će nastaviti sa uređenjem mjesta. Nakon što su prefarbali klupe, urediće park, a narednih dana će krenuti i rekonstrukcija pijace. Ukloniće zastarjelu ogradu na risanskom mulu i renovirati mulo.

Picerija i restoran

Iako je Ljubica Katurić insistirala na pismenim rješenjima, napravila je kompromis i ovoga puta vjeruje na riječ nadležnima. Ljubica je malaksala i iscrpljena, ali, ipak, uspjela je u svojoj misiji, skrenula pažnju i nadležnih i medija.

Gest Ljubice Katurić, da štrajkom pokrene nadležne da se konačno osvrnu na Risan, podržalo je oko 1100 mještana koji su potpisali peticiju. Podršku je dao i ugledni najstariji mještanin Risna, Boško Ćuković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code