LOKACIJA ZA RIBARSKU LUKU U NJIVICAMA I DALJE POD LUPOM

LOKACIJA ZA RIBARSKU LUKU U NJIVICAMA I DALJE POD LUPOM

0
Podijeli

njivicePredložena lokacija za ribarsku luku u Njivicama i dalje je problematična zbog protesta preko 1000 građana Igala i tog mjesta. Ali se od nje ne odustaje, iako direktor Lučke uprave Crne Gore, Mladen Lučić, tvrdi za naš radio da se lani i predsjednik novske opštine saglasio sa predlloženim mjestom u Njivicama.

– Ponovo se preispituje opravdanost te lokacije, koja je određena   još 2007. godine. Ponoviću po ko zna koji put da niko nema namjeru da izgradnjom bilo čega na moru i obali napravi nešto što bi nekog drugog spriječavalo u obavljanju svoje djelatnosti. Lokacije za ribarske luke se planiraju uz najstrože ekološke uslove. Projekte rade veoma stručni ljudi u skladu sa najstrožim međunarodnim standardima koji tretiraju oblast ekologije. Kada dođe do raspisivanja tendera, biće izuzetno jaki kriterijumi iz oblasti ekologije – tvrdi za Radio Jadran Lučić.

Crna Gora nema nijednu ribarsku luku, a posjeduje veoma respektivan broj od 17 koča i ribarima zaista treba omogućiti da imaju svoje utočište  gdje mogu da vežu brodove, da pune gorivo i obavljaju  sve što je važno za njihovu za djelatnost, dodaje Lučić. On podsjeća da planeri u Baru i Ulcinju treba takođe da ponude rješenja lokacija za ribarske luke u tim opštinama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code