LOKALNA ADMINISTARCIJA U HERCEG NOVOM ZAPOŠLJAVA NOVE SLUŽBENIKE, ILI NOVE GLASAČE?

LOKALNA ADMINISTARCIJA U HERCEG NOVOM ZAPOŠLJAVA NOVE SLUŽBENIKE, ILI NOVE GLASAČE?

156
0
Podijeli

Od 20. maja do 12. jula za potrebe opštinske administracije u Herceg Novom, kao i za potrebe onih preduzeća koja su pod njenom ingerencijom raspisano je nekoliko konkursa, za 29 radnih mjesta. Samo u jednom danu, 21. juna raspisan je konkurs za 16 lica.

Od toga je čak 10 bilo za inspektore u Upravi lokalnih javnih prihoda na 2 mjeseca, jedan pripravnik na 12 mjeseci, jedan tehnički sekretar na 2 mjeseca. U ovom Sekretarijatu zaposleno je uz direktoricu već 17-oro službenika.
U kabinetu predsjednika je 5-oro zaposlenih, ali to nije bio razlog da se ne raspiše konkurs za još jednog pripravnika na 12 mjeseci.
Iskazana je potreba i za 3 službenika u Komunalnoj policiji na 2 mjeseca, iako ih je tu uz načelnika takođe 17-oro.
Raspisan je osam dana kasnije i konkurs za još dvoje radnika u Informacionom centru i Građanskom birou, na poslovima vozača i higijeničarke, na nedoređeno vrijeme, iako već imaju 2 vozača i 6 higijeničarki.
U ovom mjesecu bila je potreba i za još tri lica na radnim mjestima sekretar MZ, pri Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, savjetnik za poslove trezora i budžeta, kao i jedan viši savjetnik za turizam, svi na 12 mjeseci u Sekretarijatu za finansije.
U maju i junu raspisani su konkursi i za slobodna mjesta u Parking servisu, jedan tehničar drumskog saobraćaja na 12 mjeseci, higijeničarka u JUK Herceg festu, kao i za 4 lica na poslovima lučki manipulanti u Gradskoj luci Herceg Novi, na 2 mjeseca.
Prema podacima iz novembra prošle godine, bajatim već, ali zvaničnim, u hercegnovskoj lokalnoj upravi ima 210 stalno zaposlenih radnika, uključujući i Vatrogasnu jedinicu. Na plate se mjesečno izdvaja oko 280.000 eura. No, i to je mimo svih standarda, a u poređenju sa 2000. godinom kada je opozicija preuzela vlast u Hreceg Novom, to je dva ipo puta više. U javnim preduzećima i ustanovama je situacija drastičnija i novozapolenih je trostruko više.
Uglavnom, budžet za 2014. godinu predviđa da će na zarade zaposlenima ići 2.694.300, a ako tome dodamo i naknadu za zimnicu i prevoz onda je to 2.785.000.
I da nije ono što jeste u Herceg Novom, a to je potpuno nefunkcionisanje lokalne samouprave, što su svi politički subjekti priznali, novo zapošljavanje u ovom trenutku je najblaže rečeno neodgovorno, ali sigurno ima neki cilj. Jer, prijevremeni izbori su neminovni, a kod koga je „kesa i moć”,l akše će do glasova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code