Početna Naslovna Lokalna Skupština u Herceg Novom 2. oktobra

Lokalna Skupština u Herceg Novom 2. oktobra

10

Tačno 3 mjeseca od prethodne, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Nikola Samardžić zakazao je četrnaestu redovnu sjednicu lokalnog parlamenta za petak, 2. oktobar 2020. godine u Dvorani Park, sa početkom u 08.30 časova.

Dnevnim redom je predviđeno 30 tačaka, pored ostalog, donošenje Strateškog plana razvoja Opštine Herceg Novi za period do 2027.godine, Završnog računa Budžeta Opštine Herceg Novi za 2019.godinu.

Predlog Odluke o izmjenama Odluke o Budžetu Opštine Herceg Novi za ovu godinu on je utvrđen na 13.460.000 eura. Rebalansom je budžet umanjen za 5.330.000 eura, odnosno 28%.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu Odluke o lokalnim komunalnim taksama Opštine Herceg Novi, gradnji opštinskog puta na Luštici i drugih lokalnih objekata, poput kanalizacionog kolektora u Đenovićima i saobraćajnice sekundarne putne mreže za potrebe buduće Gradske autobuske stanice u naselju Igalo-Bare.

Biće riječi i o izmjeni Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika u Opštini Herceg Novi, te stavljanju van snage Odluke o uvođenju lučke takse u preduzeću „Pomorski saobraćaj“ i o sudskim taksama.

Skupština treba da se izjasni i o izvještajima o radu „Parking servisa“, „Sportskog centra Igalo“ , „Čistoće”, „Komunalno stambenog“, JUK „Herceg festa“, „Vodacoma“ i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora.

10 Komentari

 1. Herceg Novi je odavno dosegao maksimum turisticke ponude. Treba jedino povecati broj punktova sa cevapima i pljeskavicama, vise muzike narodne turbo folka i izvornih melosa, odrzavat hotele na 2 do maksimalno tri zvjezdice, svuda gdje se moze dozvolit privremene ugostiteljske objekte. U Sutorini podic 2-3 satora za zabave i svadbe. Time bi se dodatno privukli turisti iz BiH, Srbije, pa i Hrvatske. Ljudi bi siti i zadovoljni odlazili sa takvih mijesta neznatno pterecujuci njihov novcanik, na veliki promet ostvarivale bi se velike zarade. Za razvoj elitnog turizm opstina nema novaca, a novac moze zaraditi samo na ovaj nacin jeftinog domaceg turizma. Za elitne goste preostaje Porto Novi, Lazure i to je dovoljno. Ovim nacinom bi se i ziteljima Poda, Mokrina itd, u zaledju Herceg Novog omogucilo da bez znanja stranih gostiju ugoste turiste iz bliskih i dragih zemalja po minimalnim cijenama ali zarada je zarada. Uvesti i nove manifestacije recimo “Dani ajvara”, pravio bi se vrhunski ajvar i turist bi uzivali uz to bi rostilji dimili, rijetko koji turist pa i zapadni zar nebi odnio nekoliko tegli u svoju zemlju. “Dani sipaka” cijedio bi se na svakom koraku sipai i ispijao taj dvivi sok, a ko ga nevoli. Zapustene tvrdjave kao Spanjola mogle bi biti prestizne gostione gdje se sluze jela ovog kraja. Nemate maste, preduzetnistva, omalovazavaju se vrhunski konobari i vrhunski kuvari. Omalovazavaju se hrane koje svi mi volimo cevapi, pljeskavice, tripice, pasulj sa kobasicom, kastradina sa zeljem. Vrhunski turist ne dolazi da jede ovdje susi i pije sampanjac, sad zamislite sta bi radje to ili 10 cevapa s lukom u lepinji i zalit hladnim pivom.

  5
  6
 2. Koji je ovo matematicar izracunao.
  Predlog Odluke o izmjenama Odluke o Budžetu Opštine Herceg Novi za ovu godinu on je utvrđen na 13.460.000 eura. Rebalansom je budžet umanjen za 5.330.000 eura, odnosno 28%.
  Trebalo bi ga predlozit za Nobelovu nagradu :-).

 3. Mislio sam da je ovom ugostitelju istekao mandat😁
  A sad bi mogli malo da se uozbiljimo…odmorni smo i orni za nove pobjede, samo da dovedemo ljude sa diplomama, sposobne i uzorne. Nova vlast je obecala to svima, bez obzira kojoj stranci pripadali… Hocemo znanje!
  Za pocetak, Andriju Radmana opet za predsjednika SO… Jedini pravi covjek za takvo mjesto i autoritet svima.
  Ima li neko ZA i PROTIV???

  9
  14
 4. vas plan od 20-2027 rade popovi i crkva ,,uvodjenje vjerske nastave,kadjenje ulica i auta koja prolaze kroz grad, litije za kante od smeca i vodovod, za kanalizaciju,vjerska policija,itd – vi dalje od ovog i ne znate

  19
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code