Početna Društvo Lokalne konsultacije CEMI-ja sa građanima, prvo u Herceg Novom

Lokalne konsultacije CEMI-ja sa građanima, prvo u Herceg Novom

1

Centar za monitoring i istraživanje organizovaće lokalne konsultacije sa građanima u svim crnogorskim opštinama, radi boljeg sagledavanja i razumijevanja problematike i značaja nove izborne reforme, a prvo konsultovanje biće održano sjutra u Herceg Novom, u 10 sati, u sali Skupštine opštine.

Kako je saopšteno iz CEMI-ja, konsultacije su dio projekta “Neka slobodni izbori postanu navika! – Izgradnja povjerenja u integritet izbornog procesa u Crnoj Gori”, koji se realizuje uz podršku Evropske komisije.

Iz CeMI-ja su ukazali da crnogorski građani do sada nisu neposredno konsultovani o ovoj temi, te je ovo prilika da se, kako navode, uključe u intenzivnu diskusiju i istaknu probleme i moguća rješenja u nedostatku aktuelnog izbornog okvira.

Građani će u toku lokalnih konsultacija, kako se dodaje, moći da podijele neposredna iskustva o izbornom procesu i njihovim biračkim pravima.

– Svi glavni zaključci sa lokalnih konsultacija će biti predstavljeni, u formi izvještaja, članovima Građanskog savjeta za slobodne i fer izbore, radi inkorporiranja  u preporuke GS-a. U proces realizacije lokalnih konsultacija će biti uključena i partnerska organizacija NVO Bonum, naročito u sjevernim opštinama“ -navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani građani imaju priliku da doprinesu kvalitetu javne rasprave.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code