LOKALNI PARLAMENT OSTAVIO ZA KRAJ GODINE “GORUĆA” PITANJA

LOKALNI PARLAMENT OSTAVIO ZA KRAJ GODINE “GORUĆA” PITANJA

0
Podijeli

Vjerovatno će posljednje zasjedanje lokalnog paralamenta u Herceg Novom u ovoj godini, zakazano za sjutra, biti okončano u dva dana.

Jer, teško je povjerovati da odbornici imaju toliko kpaciteta da savladaju 24 tačke dnevnog reda „u cugu”.
Među njima su i one teme koje su u ovoj godini izazivale najviše pažnje medija i javnosti. Odnose se na predlog Rješenja o izmjeni Rješenja o obrazovanju Savjeta JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković”, te predlog Rješenja o imenovanju Savjeta JUK “Hercegfest”.
Biće riječi i o predlozima odluka o davanju saglasnosti na Statut “Parking servisa”, “Sportskog centra Igalo” ,”Vodovoda i kanalizacije” i “Komunalno stambenog”, koji postaju DOO.
Rasparavljaće se i o programu rada Turističke organizacije Herceg-Novi za 2014. godinu sa Finansijskim planom. Hercegnovski odbornici biće upoznati i sa ovogodišnjem radom TO i Anketom turista, sa predlogom mjera za nerednu sezonu. Za očekivati je upravo na priči o turizmu oštru polemiku, s obzirom da je propao pokušaj opozicije da sazove vanrednu sjednicu Skupštine o turističkoj sezoni.
Između ostalog, tu je i predlog Odluke o Budžetu Opštine Herceg-Novi za 2014. godinu i Program rada Skupštine.
Podsjećamo da je na posljednjem zasjedanju odbornik vladajućeg PzP-a Miloš Bigović upozorio da ne postoji ni Savjet lokalnog javnog servisa, Radio Herceg Novog, te da bi zbog toga izvještaj o radu trebalo da bude dostavljen Skupštini do konstituisanja Savjeta, s obzirom da se sredstva za Radio Herceg Novi izdvajaju iz budžeta.
Šef odborničkog kluba DPS-a Andrija Radman je podstaknut time tražio i da se ispita stanje u Radio Hreceg Novom i pripremi izvještaj za sljedeću Skupštinu, što nije prošlo.
Međutim, neočekivano, tek pri kraju rasprave o budžetu za narednu godinu, „prelomio” je šef odborničkog kluba glavne vladajuće partije, SNP-a, Obrad Gojković. Predložio je zaključak sa 4 tačke koje su se odnosile na Radio Herceg Novi i koje su jednoglasno usvojene. Skupština je obavezala ovaj lokalni javni servis da dostavi izvještaj o stanju u toj kući, funkcionisanju Savjeta, broju zaposlenih, finansijskom poslovanju. Tako da će skoro na samom kraju Skupštine na tapetu biti Radio Herceg Novi.
Početak sjednice zakazan je za 8.30 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code