LOKALNI PARLAMENT U HERCEG NOVOM SJUTRA O IMENOVANJIMA I REBALANSU BUDŽETA

LOKALNI PARLAMENT U HERCEG NOVOM SJUTRA O IMENOVANJIMA I REBALANSU BUDŽETA

0
Podijeli

Rješenja o imenovanju članova Odbora direktora DOO “Vodovod i kanalizacija, DOO “Komunalno stambeno”, DOO “Sportski centar Igalo”,”Parking servis” DOO, naći će se, između ostalog, pred odbornicima hercegnovskog parlamenta na sjednici koja je zakazana za sjutra.

Tim izborima bi i konačno mogla da bude stavljena tačka na višemjesečna previranja u vladajućojoj koaliciji, oko kadrovskih rješenja, a ponajviše onih u “Vodovodu”.
Osim ovoga u predloženom dnevnom redu je i predlog Odluke o organizovanju Javne ustanove kulture „Herceg-fest”, što je takođe od maja izazivalo pažnju javnosti zbog sukoba oko v.d. direktora ustanove i nelegalnog rada Upravnog odbora.
Rebalansom budžeta za 2013. godinu, ovog puta nije predviđeno smanjenje nego uvećanje za 29%, odnosno za 4.067.810 eura. To je, uglavnom, rezultat naplate po osnovu presude za potraživanja Opštine i javnih preduzeća prema Ministartsvu finansija Crne Gore. Presuda je kako se navodi u informaciji za Skupštinu, realizovana Protokolom o izmirenju međusobnih obaveza i potraživanja kojim je regulisano da se sva naplaćena sredstva istovremeno koriste za pokriće svih obaveza Opštine i Javnih preduzeća i ustanova po osnovu poreskog duga, ili bilo koje druge obaveze prema Ministarstvu finansija.
Osim ovog prihoda koji nije bio planiran, ostvaren je i prihod po osnovu dugoročnog zakupa zemljišta na Luštici. U ovoj godini 997 hiljada eura, a ostalih 2 miliona eura se očekuju u 2014. godini.
Kapitalni budžet po rebalansu iznosi 4 miliona i 715 hiljada eura i uvećan je za 104%. On čini 26% ukupnog budžeta.
Osim ovoga biće riječi i o nacrtu Odluke o donošenju Budžeta Opštine Herceg-Novi za 2014. godinu.
Na dnevnom redu je i DUP Kumbor, predlog Odluke o donošenju izmjena i dopuna Lokalne studije lokacije “Stari vinogradi”.
Početak sjednice je u 8.30.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code