LŠ: Jadran Carine gostuje Pro Reku, prenos na Areni 2

LŠ: Jadran Carine gostuje Pro Reku, prenos na Areni 2

0
Podijeli

Vaterpolisti Jadrana Carine gostovaće večeras, u 10. kolu LEN Lige šampiona, aktuelnom prvaku Italije Pro Reku. Meč u Igalu završen je ubjedljivom pobjedom Italijana (5:15).

Meč u Igalu nije bio loše odigran, jer Jadranaši su dvije četvrtine držali utakmicu u ravnoteži, što je želja i za večerašnji meč, smatra trener Novljana, Vladimir Gojković.

Picerija i restoran

– Želja je i da imamo dobar start i da im ne damo prednost, pa onda da se nadamo nečemu. Ali svakako Pro Reko je apsolutni favorit. To je ekipa sastavljena od izuzetnih pojedinica, koja na svakoj poziciji ima igrača kojeg je teško držati u igri 1 na 1, ali za nas je to jedno veliko iskustvo i ako uđemo u utakmicu na pravi nači i sa željom da se dokazujemo protiv tih igrača, svako pojedinačno može samo bolji izaći iz ove utakmice – kazao je on.

Jadran nije iskoristio priliku protiv Solnoka, jer imao je prednost i šanse tokom te utakmice u Mađarskoj, ali Gojkovićeva ekipa vjeruje da ima šanse do kraja ligaškog dijela.

– Veće šanse da se vratimo u igru vjerujem da imamo u meču sa Egerom u Mađarskoj, nego večeras sa Pro Reko. Ima još stvari koje bi nam možda mogle ići na ruku da se vratimo i da taj posljednji meč sa Špandauom bude odlučujući. To je naša želja i to nas vuče. Sada da prijetimo Pro Reku i da to večeras tražimo nije realno, ali ako se otvori, sigurno ćemo probati da iskoristimo – navodi Gojković.

U igri je, nakon Pro Reka, još 12 bodova, a sportski je i nadati se.

Nakon 9 odigranih kola Italijani čvrsto drže prvu poziciju sa 24 osvojena boda, Novljani su na 5. sa 13, odnosno 5 manje od Špandaua i Solnoka koji dijele treću i četvrtu poziciju.

Meč u Italiji na programu je u 20:30 časova, a direktan prenos obezbjeđen je na regionalnom sportskom kanalu Arena Sport 2.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code