Početna Ekonomija Luka Bijela određena kao brodogradilišna, a Luka Zelenika za međunarodni i unutrašnji...

Luka Bijela određena kao brodogradilišna, a Luka Zelenika za međunarodni i unutrašnji saobraćaj

6

Vlada je odredila  luke prema namjeni i prema vrsti pomorskog saobraćaja, te o tome donijela odgovarajuće Odluke.

Prema namjeni luke su podijeljene na: trgovačke, a to su Luka Bar i Trgovačka luka Kotor. Zatim  luke nautičkog turizma, marine Luka Budva, Luka Tivat-Porto Montenegro i Luka nautičkog turizma – marina Bar. Najzad  određene su i brodogradilišne luke – Luka Bijela i brodogradilišna luka Bonići–Tivat.

U odnosu na vrstu saobraćaja određene su i luke za međunarodni pomorski saobraćaj – Bar, Budva, Kotor, Tivat (Gat I i Gat II) i Zelenika, kao i luke za unutrašnji pomorski saobraćaj – Bar, Budva, Kotor, Tivat (Gat I i Gat II), Bonići – Tivat i Zelenika.

6 Komentari

 1. Gledate li htv,hrvatska brodogradilista rade i zaradjuju,jadransko je vazda imalo posla vise nego njihova…i zaradu,izgleda da je povrsinaa jadranskog od 120 000 metara kvadratmih bila previse vazna i unosna da bi je ispustili iz ruku,kolko ce tu da nikne hotela vila i matraka…broja im se nece znat…a narodu koji je vlasnik 40% vlasnistva te povrsine ni centa,jedino ce tako malo obecat po nesto i to je sve…necete smjet na svoje ni nogom da stanete…a njima fino 5% u kasu a 95% u svoje dzepove

  51
 2. OVI SU POTPUNO LUDI. KAKVO BRODOGRADILISTE U BIJELOJ. IMATE GOTOVU MARINU SA INFRASTRUKTUROM , ZEMLJE ZA GRADNJU VILA I APARTMANA KAO PORTOMONTENEGRO I PORTONOVI. TO AKO PRODATE ZA 2 MILIONA ONDA VAS TREBA OTJERATI SA VLASTI I OSUDITI KAO NEPRIJATELJE DRZAVE

  37
  3
  • Dio poznat kao “zarazno”,prodat je za 2,5 miliona,to jest toliko je plaćena koncesija od Holandskog -Damena,na 3o godina za novo brodogradilište(remont jahti).

   29
   18

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code