Početna Sport LUKA ČUPIĆ I LIDIJA VUKIĆ ŠAMPIONI CRNE GORE U SPRINT TRIATLONU

LUKA ČUPIĆ I LIDIJA VUKIĆ ŠAMPIONI CRNE GORE U SPRINT TRIATLONU

0

Proteklog vikenda održan je 4. Bokeški triatlon – Perast 2015. koji je okupilo 65 takmičara, 41 u pojedinačnoj konkurenciji i 8 štafeta sa po 3 člana.

Ovo takmičenje ujedno je bilo i prvenstvo Crne Gore u sprint triatlonu, koje podrazumjeva distancu od 750m plivanja, 20km biciklizma i 5km trčanja.
Na startu su se, osim takmičara iz Srbije, Hrvatske i Rusije, pojavili i najbolji crnogorski triatlonci. Plivali se od ostrva Gospa od Škrpjela do Peraškog mula, vozili bicikl do Morinja i natrag, trčali donjim putem kroz Perast, pa je bila prava privilegija biti dio takmičenja u gradu pod zaštitom UNESCO-a – navode organizatori iz Triatlon saveza Crne Gore.
Pobjedu je odnio Jakša Diklić, hrvatski triatlonac član Triatlon kluba X Podstrana u vremenu 1:03:18, drugo mjesto je osvojio Luka Čupić član Triatlon kluba Herceg-Novi u vremenu 1:07:21, pa je postao i prvak Crne Gore u sprint triatlonu za 2015. godinu. Treći u ukupnom, a drugi u crnogorskom plasmanu je Dragan Jovanović, član Triatlon kluba Kotor (1:08:02) dok je četvrti ukupno, a bronzani Crnogorac za 2015. godinu Saša Jovanović, takođe iz Triatlon kluba Kotor (1:09:36).
U konkurenciji dama nastupile su 3 takmičarke iz Crne Gore, a titulu šampionke Crne Gore u sprint triatlonu ponijela je Lidija Vukić iz Triatlon kluba Herceg-Novi u vremenu 1:31:48, dok su drugo i treće mjesto osvojile Slavica Mijušković (1:34:00) i Žana Pavićević iz Triatlon kluba Podgorica (1:34:12).
Među štafetama najboja je bila ekipa TK Nikšić 1, u čijem sastavu je nastupila i naša Olimpijka Slađana Perunović. Nakon njih kroz cilj su prošle ekipe Dif Bike 2 iz Bara i TK Nikšić 2.
Zahvaljujući srdačnim domaćinima iz Opštine Kotor i Mjesne zajednice Perast, dobroj organizaciji Triatlon saveza Crne Gore, lijepom vremenu i velikom broju takmičara iz Crne Gore i inostranstva, 4. Bokeški triatlon je zaokružio lijepu triatlon sezonu. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Opštine, Turističke organizacije i Luke Kotor, a u organizaciji Triatlon saveza Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code