LUČKA KAPETANIJA KOTOR: “NEMA NI GOVORA O POMORSKOJ KATASTROFI”

LUČKA KAPETANIJA KOTOR: “NEMA NI GOVORA O POMORSKOJ KATASTROFI”

269
0
Podijeli

kotor kruzer katastrofa“U bokokotorskom zalivu izbjegnuta velika katastrofa” – bombastičan je naslov portala CDM-a, iza kojeg se predstvlja snimak jednog od mještana Kotora, uz obrazloženje da je juče ujutro prilikom ulaska 4 kruzera u Boku moglo doći do havarije kakva je, kako kaže taj Kotranin, zadesila “Costa “Concordiu”.
Ogorčeni Kotoranin naglasio je da je jedan od kruzera “Ekvinoks” dug preko 300 m, prouzrokovao velike vodene struje i virove, koji su izazvali i talase dok se brod okretao i plovio ka kotorskoj luci. U video snimku koji je dostavio ovom crnogorskom portalu vidi se da je bilo talasa, koji su zbog jačina i veličine, par manjih barki iz priobalja odvojili nekoliko metara od mjesta veza. On je naveo i da je uništeno i obližnje uzgajalište mušalja, da je par ponti oštećeno i zahtijevao od nadležnih da reaguju.
Ali, izgleda da ono što običnom posmatraču može biti zastrašujuće i neobično, ne mora da znači da je i zaista tako dramatično. Šta se stvarno dogodilo i je li bilo veće opasnosti nego inače, pitali smo odgovorne.
Inspektor iz lučke kapetanije Kotor za naš radio kazao je da opasnost od katastrofe uvijek postoji, međutim to ovoga puta zaista nije bio slučaj jer su iz Lučke kapetanije i juče kao i svaki put pratili ulazak i izlazak kruzera iz zaliva, tvrdeći da je sve korektno izmanevrisano i da nije bilo razloga za paniku.
“O nekoj nezgodi ili izbjegavanju nezgode – nema riječi. Mi smo bili cio dan na moru, kontrolisali smo i nismo registrovali ništa. Gledali smo i taj snimak koji je dat, tu običan laik može da vidi da i nijesu to neki valovi. Mi sa našim gliserima kad prođemo napravimo puno veće talase. Ako ko prati malo taj snimak, vidjeće i da je bilo jakog vjetra i na rivi, a valovi su toliko mali da bi mogli napraviti neku štetu”.
Takođe je Radiju Jadran potvrđeno da niko od mještana Kotora juče nije kontaktirao Lučku upravu niti prijavio bilo kakvu štetu, tako da utvrđuju da je samo riječ o pokušaju improvizacije nečega što se nije desilo.
U kotorsku Luku juče su uplovila 4 kruzera: Tomson Mažesti, Ekvinoks, Kosta Klasika i MSC Armonia, sa skoro 10 hiljada ljudi – putnika i posade.

Foto: Portal CDM

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code