“LUKA KOTOR” AD TRAŽI KONCESIJU ZA UPRAVLJANJEM I KORIŠĆENJM LUKE

“LUKA KOTOR” AD TRAŽI KONCESIJU ZA UPRAVLJANJEM I KORIŠĆENJM LUKE

145
0
Podijeli

luka kotor rjPrimarni zadaci zaposlenih i rukovodstva Luke Kotor AD su poslovi vezani za prihvat i opremu brodova na kružnim putovanjima i ostalim nautičkim plovilima, kao i pružanje usluga turistima koji posjećuju Luku Kotor i Crnu Goru. Kvalitet lučkih usluga, koji su visoko ocijenili turisti i posade plovila, najbolje govori o ukupnoj osposobljenosti kolektiva, te značajno doprinosi unapređenju valorizacije turističkih potencijala Kotora i Crne Gore – saopšteno je nakon sjednice Odbora direktora “Luka Kotor” AD.

Savremenim putničkim terminalom, za čiju je izgradnju raspisan međunarodni tender, dodatno će se unaprijediti lučke usluge, omogućavajući da kotorska luka bude prepoznata kao luka ukrcaja i iskrcaja turista i posada. Takođe, stvaraju se pretpostavke za proširenje djelatnosti i na drugim lokalitetima, kao i učešće u realizaciji ostalih kapitalnih objekata u Opštini Kotor.
– “Luka Kotor” AD u cijelosti obavlja privrednu djelatnost saglasno važećim zakonima Crne Gore i međunarodnim standardima koji se primjenjuju za ovu oblast. Zakonom o lukama Crne Gore utvrđen je novi režim upravljanja i korišćenja lukama na osnovu koncesija. Luka Kotor je odlukom Vlade Crne Gore proglašena lukom od nacionalnog značaja. Na inicijativu nadležnog organa “Luka Kotor” AD podnijela je zahtijev za dodijelu koncesije. Do donošenja odluke o tom zahtijevu, “Luka Kotor” je legalni korisnik područja kotorske luke na bazi važećeg ugovora sa Javnim preduzećem za upravljenje morskim dobrom Crne Gore – navodi se u saopštenju.
Sve odluke koje je Odbor direktora predložio Skupštini akcionara jednoglasno su prihvaćene.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code