Početna Oko nas Kotor Luka Kotor dobila prvenstvenu koncesiju u narednih 12 godina

Luka Kotor dobila prvenstvenu koncesiju u narednih 12 godina

1

Ugovorom o koncesiji za Luku Kotor, koji su potpisali ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković i predsjednik Upravnog odbora tog kotorskog preduzeća, Branko Ivanović, obezbijeđena je prvenstvena koncesija u narednih 12 godina i ulaganja u infrastrukturu od preko pet miliona eura.

Luka Kotor će biti osposobljena za prihvat kruzera najnovije generacije bez ograničenja dužine i gaza. Biće povećani kapaciteti marinskog dijela i kvalitet obavljanja lučkih usluga.

– Dodijeljena koncesija je velika odgovornost, ali i prilika za realizaciju razvojnih planova. Saradnja i kvalitetna komunikacija između Ministarstva saobraćaja i menadžmenta Luke Kotor primjer je profesionalnog i odgovornog odnosa u cjelokupnom postupku za dodjelu prvenstvene koncesije – ocijenjeno je iz Ministarstva.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković se nada da će potpisivanje ugovora biti na dobro svih zaposlenih u kotorskoj kompaniji, kao i građana Kotora i Crne Gore:

– Poslije dužeg razgovora sa Lukom Kotor i prije svega razgovora o bezbjednosnim rizicima i dogovorom kako da se ti bezbjednosni rizici otklone u narednom periodu i dostavljanja plana od Luke oko njenog investicionog razvoja, potpisali smo ugovor – rekao je Nurković.

Prema njegovim riječima, to je dokaz da država ne vodi računa o tome da li je opozicija ili pozicija na vlasti u nekoj lokalnoj upravi, nego prije svega o razvoju grada i doprinosu državnom preduzeću.

Uvjeren je da će benefite imati država, opština i građani, a prije svega zaposleni u Luci. Najvažnija stvar u svemu jeste da se otklone bezbjednosni rizici i da se omogući Luci ulaganje, investicije i razvoj, bezbjednosno uplovljavanje brodova, komfor putnika i turista, kazao je Nurković.

Branko Ivanović je naveo da će se potpisivanjem ugovora omogućiti da vrata od grada budu u rukama Opštine Kotor, a i države.

– Luka Kotor je lijepi primjer i dokaz da jedna državna firma može uspješno da posluje – rekao je Ivanović.

Luka Kotor je, kako je kazao, u prošloj godini obezbijedila, kako Opštini Kotor, tako i državi, više od milion eura kroz porez, razne donacije, dividende i doprinose.

– Upravljajući Lukom Kotor, sigurni smo da ćemo štititi status grada Kotora pod zaštitom UNESCO-a. Čast mi je da poslije desetak godina dobijamo koncesiju i što sam ja taj koji će potpisati ugovor – izjavio je Ivanović.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code