LUKA KOTOR PODIŽE KREDIT ZA PUTNIČKI TERMINAL

LUKA KOTOR PODIŽE KREDIT ZA PUTNIČKI TERMINAL

213
0
Podijeli

luka kotor sastanak 09.13Skupština akcionara Luke Kotor odlučila je da se Luka kreditno zaduži 615 hiljada eura za izgradnju Putničkog terminala.
Na vanrednoj Skupštini, uz prisustvo 85,55 odsto predstavnika ili vlasnika akcija, bio je to jedan od dva predloga Odbora direktora usvojen većinom glasova.
– Rok otplate kredita biće najviše deset godina, sa kamatnom stopom do šest odsto. Za izgradnju objekta procijenjeno je racionalnim uzimanje kreditnih sredstva koja bi se u narednom periodu vraćala iz sredstava poslovanja Društva – saopšteno je iz kompanije.

Već su obavljeni preliminarni razgovori sa Investiciono razvojnim fondom Crne Gore, čija obaveza je da prati i ulaže sredstva u infrastrukturne i razvojne projekte od državnog interesa.
Odbor direktora je, kako je obrazloženo, tokom predhodnih godina preuzeo niz mjera zarad poboljšanja kvaliteta usluga u luci i stvaranja uslova za dinamičan razvoj kompanije.
Na Skupštini je usvojen i prečišćeni tekst Statuta “Luka Kotor” AD sa izmjenama u članu 13, usljed izvršene emisije akcija i upisa u CDA.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code