LUKA KOTOR USPJEŠNO ORGANIZOVALA VJEŽBU SIMULIRAJUĆI ZAŠTITU AKVATORIJUMA OD ZAGAĐENJA

LUKA KOTOR USPJEŠNO ORGANIZOVALA VJEŽBU SIMULIRAJUĆI ZAŠTITU AKVATORIJUMA OD ZAGAĐENJA

249
0
Podijeli

U kotorskom akvatorijumu jutros je organizovana godišnja opšta vježba Luke Kotor radi pouzdane primjene mjera bezbjednosti.

Vježba je uspješno obavljena, što je našem radiju potvrdio i izvršni direktor kotorske luke, Vasilije Kusovac, dodajući da je čitava simulacija obavljena na brodu “Athena”.
“Simulacija je obavljena u dijelu koji se odnosi na sprječavanje požara na brodu, sprječavanje zagađenja i prodora zauljanih i prljavih voda, spašavanje čovjeka iz mora i transfer povrijeđenog sa broda do Doma zdravlja. Svi učesnici su kvalitetno odradili svoj posao i već smo dobili i pohvale i čestitke kolega, ali i nadležnih iz Lučke kapetanije i Ministarstva pomorstva i saobraćaja, koji su bili zaduženi za ocjenjivanje” – kazao nam je Kusovac.
Vježbom je obuhvaćena većina mjera predviđenih odobrenim Planom bezbjednosti Luke. Program vježbe obuhvatio je i provjeru sistema komunikacije i saradnju sa državnim organima, raspoloživost resursa i reagovanje u uslovima vanrednih situacija i događaja, kao i organizaciju, operativno rukovođenje i koordinaciju rada službe obezbjeđenja.
U opštoj vježbi učestvovali su: Vojska Crne Gore – Mornarica, Uprava policije – Granična pomorska policija – Herceg Novi, Uprava policije – Policija M.P.G.P. Kotor, Uprava policije – saobraćajna policija – Kotor, Lučka kapetanija Kotor, Uprava pomorske sigurnosti – Bar, Služba zaštite i spašavanja – Kotor, Opšta bolnica i Dom zdravlja Kotor, Služba bezbjednosti, pilotska služba i ekološki tim Luke Kotor i m/v “Athena” – zapovjednik Ante Demović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code