Početna Društvo Luka Zelenika dobra alternativa, ali realno više kruzera tek od 2020. godine

Luka Zelenika dobra alternativa, ali realno više kruzera tek od 2020. godine

4

Lučka kapetanija Kotor će oformiti komisiju koja treba da utvrdi da li Luka Zelenika zadovoljava sve uslove za prihvat kruzera. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom saglasno je da Luka Zelenika bude alternativna luka za prihvat putnika sa kruzera, ali o tome treba, ipak, posljednju riječ da daju Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Lučka kapetanija. Sjutra je najavljeno lijepo vrijeme, pa će mega kruzer “Crown Princess”, ipak, produžiti za Kotor.

Prema riječima agenta, Jovana Morica iz agencije Boka Adriatic trebalo bi da se Komisja, koja će sagledati sve mogućnosti Luke Zelenika za pristajanje i prihvat putnika sa velikih putničkih brodova, formira za par dana.

– Lučki kapetan Bruno Brkanovć je rekao da će oni odmah doći u Zeleniku, čim dobiju nalog iz Ministarstva, te da se ta ispitivanja dosta brzo rade, pogotovo u ovkavim stuacijama. Oni će izaći u susret da se sva procedura završi – objašnjava Moric.

Kruzer “Crown Princess” sjutra će, ipak, produžiti za Kotor, jer u najavi je lijepo vrijeme, a njegov itinerer je svakako kotorska Luka. U kompaniji Boka Adriatic rade na tome da kruzere i drugih kompanija dovedu u Zeleniku, ali svi itinereri se rezervišu po dvije godine unaprijed, pa je za očekivati da 2020. godine više kruzera posjeti Luku Zelenika, ali do tada ona se pokazala kao odlična alternativa, tvrdi i dalje Moric.

– Čim počne loše vrijeme u ovom periodu oktobar-novembar-decembar Zelenika je otvorena kao alternativa, dok možda u nekoj bližoj budućnosti neka kompanija ne odluči da Herceg Novi stavi kao svoj itinerer. Za dosadašnje probno sidrenje, stvarno smo dobili jedan lijep odgovor sa broda, da su oni zadovoljni mogućnostima luke. Njima u principu treba samo dobar, kvalitetan parking za autobuse i da nije velika gužva u gradu – objašnjava Moric.

S obzirom da bi tokom jula i avgusta autobusima bilo teško da iz Zelenike idu za Herceg Novi, zbog velikih gužvi, rješenje je da se izletnici prevoze brodićima do Škvera. Time ne bi remetili ionako gust saobraćaj magistralom, a iskrcali bi se praktično ispred Starog grada i imali dodatnu atrakciju vožnje brodićem.

Kruzing sezone su produžene, pa praktično traju cijele godine. Posljednji kruzer kojeg Boka Adriatic ove godine dovodi u zaliv doći će 3. decembra, ali već 3. januara 2019. u zaliv će uploviti Costa Luminosa.

4 Komentari

  1. Ај’ помози Боже да се скупи пет – шест честитих људи, да овај посао доведу до краја, па да Нови оживи и у јесен, па и у зиму !

    12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code