LUKIĆ: “NISMO MOGLI REĆI DA NE DAMO VODU NOVOM“

LUKIĆ: “NISMO MOGLI REĆI DA NE DAMO VODU NOVOM“

317
0
Podijeli

herceg novi trgTivćani nijesu mogli odbiti da Bijeloj i Kamenarima daju od 50 do 60 sekundnih litara vode, iako su poremetili sopstveni sistem i snabdijevanje vodom. Do prije dva dana Lepetane su bile suvih slavina i to upravo otkako je iz Regionalnog vodovoda krenula voda ka Novom, što je rješenje koje je isposlovao ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović nakon posjete Novom. – Par kuća u visokim zonama ispod groblja u Lepetanima od subote, ipak, imaju normalno snabdijevanje. Problemi u dijelu tivastske opštine nastali su kada je počela isporuka vode iz Regionalnog vodovoda ka Herceg Novom. S obzirom da je i Opština Herceg Novi svojevremeno vodu isporučivala Tivtu, nijesmo mogli kazati „ne” – kaže Radiju Jadran direktor JP Vodovod Tivat, Čedo Lukić.
On priznaje i da je voda ka Novom puštena na njihov rizik, i da ide preko tivatskog sistema. Prema njegovim riječima, nedostaje 4 km cjevovoda Regionalnog vodovoda od tivatskog rezervoara do Luke Stevovića, dok već postoji podmorski ispust do Sv. Neđelje.
„Voda ide kroz naš sistem i cijevi PVC 315. Iako je to bio veliki rizik za nas, odlučili smo da na svoju odgovornost damo vodu Herceg Novom, tako da se svakog dana isporučuje 50-60 sekundnih litara” – tvrdi Lukić.
No, i pored toga vode u Novom za oko 55 hiljada stanovnika i gostiju nema dovoljno. Restrikcije su u Meljinama i svim višim zonama duž rivijere. Obustave dotoka su i u naseljima Žvinje i Sutorina, koja se snabdijevaju kao i Herceg Novi i Igalo, vodom sa Plata.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code