Početna Oko nas Tivat Luštica Bay bazar domaće hrane i proizvoda: U središtu porodica

Luštica Bay bazar domaće hrane i proizvoda: U središtu porodica

0

U susret proljeću /Hello Spring/ naziv je dvodnevnog bazara hrane i domaćih proizvoda Boke i okruženja, koji će biti održan idućeg vikenda, 23. i 24. marta od 10 do 18 časova, na šetalištu u marina naselju Luštica Bay.

Organizatori bazara domaće hrane i proizvoda, kompanija Luštica Development i Sekretarijat za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat, obezbijedili su učešće oko 20 poljoprivrednih proizvođača, potom članova preduzetničke sekcije OŠ „Drago Milić“ i Javne ustanove SMŠ „Mladost“ iz Tivta, Instituta za zdravu (organsku) hranu Agrovita, te proizvođača Agro klastera Nikšić.

Među individualnim izlagačima su proizvođači sira, rakije, zimnice, slatkog, meda, sapuna i ljekovitog bilja: Olga Ovčar, Vidak Tomašević, Julka Radman, Predrag Klakor, Mileta Dačević, Rašo Miljanjić i drugi.

Proizvode će ponuditi i proizvođači voća, povrća, domaćeg vina, sokova i ulja Bosiljka Vuksanovic, Etno selo „Đedovina“ i Đorđije Bulajić, Vebija Abazović, te Vesna Pavić Mamula, Gvozden Kankaraš, Jelena Pejanović.

Bukete od povrća i druge rukotvorine prikazaće Andrej Zasidko.

Proizvode od maslina predstaviće porodica Moric, kao jedan od preduzetničkih vizionara na poluostrvu Luštica i koji je među prvima stavio u funkciju dugo porodično nasljeđe.

Vikend događaj koji promoviše domaću proizvodnju podrazumijevaće i program za najmlađe posjetioce uz crtanje, slikanje i takmičarske igre, reviju domaćih gastro delicija i edukaciju proizvođača. Za sve izlagače i posjetioce u nedjelju će biti održani seminari dr Ilije Morica na temu „Poljoprivredni turizam“, Đorđa Bulajića o klasterima i organskoj poljopriredi, kao i inženjera Svetozara Radonjića iz Agrovite na temu „Crnogorski brendovi u hrani“.

Biće priređena i škola pripremanja čaja.

– U središtu naših aktivnosti ove godine je porodica, jer vjerujemo da je ambijent Luštice Bay idealan za porodični dan u mediteranskom okruženju. Ponudićemo što više programa interesantnog kako posjetiocima tako i stanovništvu iz našeg okruženja. Želimo da svi uživaju u Luštici Bay, njenom pejzažu, i događajima koje ima da ponudi – saopštila je Slavica Milić iz marketinga „Luštica Development“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code