Luštica Bay: Nova podrška za Dječji dom Mladost u Bijeloj

Luštica Bay: Nova podrška za Dječji dom Mladost u Bijeloj

0
Podijeli

Luštica Development AD Tivat doniraće dodatnih 2,200 eura kao podršku inicijativi bavarskog udruženja njemačko-crnogorskog prijateljstva „DeMonte“ iz Minhena u Njemačkoj da se prikupi pomoć za rekonstrukciju krova na Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj i ugradnju solarnog sistema, saopšteno je iz ove kompanije.

Dodatna donacija kompanije biće usmjerena na kupovinu slike „Pogled na minhensku akademiju“ akademskog slikara Alberta Špetmana /Albert Spethmann/. Sliku je, uz novčani prilog, na aukciju na dobrotvornoj večeri izložio dr Kugler, čuveni minhenski farmakolog i dobrotvor, koji premda nikada nije bio u Crnoj Gori, podržao akciju zahvaljujući vezama sa predsjednicima „DeMonte“ udruženja dr Dejanom Sikingerom /Sickinger/ i Savom Bigovićem.

Picerija i restoran

Otkupljenu sliku, ulje na platnu, Luštica Development pokloniće Sikingeru i Bigoviću kao znak zahvalnosti za uspješnu organizaciju humanitarnog projekta u Minhenu. Do sada je za Dječiji dom „Mladost“ u Bijeloj u kome borave djeca bez roditeljskog staranja prikupljeno 12.500 eura. Akcija će trajati do prvog septembra kada će predstavnici „DeMonte“ uručiti ček direktoru Doma ,,Mladost” u Bijeloj. Očekuje se da će do tada biti prikupljeno potrebnih 17.500 eura na koliko su procijenjeni radovi.

Prije deset dana, povodom dvogodišnjice osnivanja, „DeMonte” je, u saradnji sa Generalnim konzulatom u Minhenu i Upravom za dijasporu MVP, organizovalo donatorsko veče i humanitarni koncert crnogorskog kantautora Sergeja Ćetkovića, u čemu je donacijom već učestvovala kompanija Luštica Development.

Pored gostiju i donatora iz Njemačke, predstavnika diplomatskog kora Bavarske i Vlade Bavarske, donatorskoj večeri su prisustvovali i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore — Uprave za dijasporu i Skupštine Crne Gore.

„Posebno nam je značajno što su aktivno učešće na ovom događaju uzeli i predstavnici kompanije Luštica Development i izražavamo zahvalnost na značajnoj donaciji koju su obezbijedili. Sergeju Ćetkoviću dugujemo posebnu zahvalnost na ljudskom i prijateljskom odnosu koji je pokazao, ali i na njegovoj humanosti ne samo poklonivši svoj nastup u ovu humanu svrhu već i na novčanoj donaciji koju je dao. Cijenimo da je ishod ovog događaja opravdao uloženi trud u organizaciju, ne samo zbog značajnih sredstava koja su prikupljena već i zbog načina na koji je realizovan. Naš cilj je bio da oko jednog ovakvog projekta okupimo ljude dobre volje iz dijaspore i predstavnike države i pokažemo da razumijevanjem i saradnjom možemo učiniti dobro djelo na zadovoljstvo svih“, saopštio je Sikinger.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code