Početna Sport Luštica Bay novo regatno polje i za „krstaše“

Luštica Bay novo regatno polje i za „krstaše“

1

Prva regata u klasi “krstaš” u predivnom akvatorijumu zaliva Trašte i Rosa, Luštica Bay Cup 2019, održaće se ovog vikenda u organizaciji Luštica Bay i Jedriličarskog kluba “Delfin” .

Jedriličarska regata izuzetne ture – od marine Luštica Bay do ostrva Lastavica i nazad, biće sasvim sigurno jedna od najuzbudljivijih ruta za ovaj sport u bokokotorskom akvatorijumu i pružiti nesumnjiv izazov jedriličarima ali i užitak zaljubljenicima u jedrenje koji će sa kopna posmatrati nadmetanje.

Danas će biti upriličena revijalna transfer regata, od Rosa od Luštica Bay marine, gdje je obezbijeđen vez za sve učesnike regate. U nedjelju će se održati Luštica Bay Cup, čiji finiš će biti dodjela nagrada u 17 časova.

Prijave za regatu su moguće danas od 9 do 19 časova u kancelarijama JK Delfin u Tivtu, a danas i u Luštica Bay marina kancelariji, od 15 do 19 časova.

“Dugogodišnja podrška Luštice Bay mladim jedriličarima JK Delfin, uz prepoznatljivost crnogorskog jedrenja i ideju da se Tivat još bolje pozicionira na međunarodnoj regatnoj sceni, doveli su do osmišljavanja regatnog polja u zalivu Trašte za “krstaše” na uzbudljivoj ruti koja će jedriličarima omogućiti izazovno nadmetanje na otvorenom moru uz obod poluostrva Luštica. Regata će postati tradicionalna, a mi smo sa velikim zadovoljstvom prigrlili jedrilice”, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Početkom juna, održana je mala regata u zalivu Trašte, za klase Optimist i Laser.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code