Luštica Development donirala novih 150 hiljada Opštini Tivat

Luštica Development donirala novih 150 hiljada Opštini Tivat

0
Podijeli

Finansijsku podršku od 150 hiljada eura, za različite projekte, organizacije, ustanove, dobila je Opština Tivat stavljajući potpis na protokol o sponzorstvu sa kompanijom Luštica Development AD.

Protokol su potpisali izvršni direktor Luštice Development, Daren Gibson i predsjednica Opštine Tivat, Snežana Matijević.

Picerija i restoran

Gibson je naveo da je ovaj korak nastavak saradnje sa Opštinom Tivat, koju je kompanija Luštica Developmet otpočela 2010. godine.

– Veoma smo ponosni na činjenicu da smo do sada na ovaj način obezbijedili oko 1,1 milion eura za finansiranje šire zajednice i stvorili jako partnerstvo sa mnogim organizacijama, ustanovama i institucijama. Luštica Bay se polako pozicionira kao centar zdravog i aktivnog života, ali i kao projekat dobrog partnerstva i međusobnog uvažavanja sa lokalnom zajednicom – rekao je Gibson.

Predsjednica Opštine Tivat, Snežana Matijević pohvalila je primjer kompanije Luštica Development, koja, kako je kazala, ima sluha za zajednicu u kojoj posluje:

– To dokazuje iz godine u godinu izdvajanjem velikih sredstava kojima podstiče razvoj Tivta u domenu sporta, kulture obrazovanja… Partnerski odnos koji su Opština Tivat i Luštica Development razvile, za primjer je drugim gradovima i kompanijama, a od velikog je značaja za sve građane Tivta – saopštila je ona.

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja Luštica Development i Opština Tivat od 2010. godine svake godine potpisuju Protokol o sponzorstvu aktivnostima Opštine Tivat, kojim se obezbjeđuje podrška djelatnostima lokalne uprave, javnih preduzeća, NVO sektora, obrazovnih, turističkih i sportskih i kulturnih ustanova i drugih subjekata.

Dokumentom je definisana saradnja u  razvoju obrazovanja, kulture i sporta, podrškom razvoju energetskog, turističkog, poljoprivrednog i zdravstvenog sektora, djelatnostima koje realizuju opštinske socijalne ustanove i NVO sektor, i drugim aktivnostima.

Inače, na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kreiran kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad otvoren posjetiocima tokom cijele godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code