Početna Društvo Luštica dobija novu javnu rasvjetu

Luštica dobija novu javnu rasvjetu

3

Mještani Luštice, uz pomoć Opštine, Sekretarijata za lokalnu upravu i Komunalno stambenog preduzeća osposobljavaju javnu rasvjetu po selima i zaseocima, na tom poluostrvu, na mjestima gdje je do sada nije bilo.

Tako su na potezu od Žanjica do Mirišta, u dužini od 700 m postavljena i u funkciji 24 stuba rasvjete, priča za Radio Jadran, predsjednik MZ Luštica, Jovica Moric:

„To su aktivnosti koje su počele još prošle godine u julu, uz pomoć Sekretarijata za lokalnu upravu i Komunalno stambenog, tako što smo podijelili posao. Mještani, odnosno Mjesna zajednica još ranije je obezbijedila stubove ( vrijedne oko 15 hiljada eura ) i obavila kopanje, dok je Komunalno stambeno sprovelo kablove i montažu sijalica. Tako je ovaj zaselak treći koji je u potpunosti osvijetljen, nakon sela Zambelići i Begovići ( dionice po 800 m, sa 20 stubova )“, precizira Moric.

Kako dalje navodi, preostaje osposobljavanje rasvjete u selima Brguli, Eraci, Tići i Mrkovi.

„Na taj način bi negdje oko kilometar puta kroz sela bio osvijetljen, mada problem je i dalje selo Babunci, do kojeg se ne može autom. Tražimo neki način da to riješimo jer prilaz kamionom nije moguć. Osim toga, na pojedinim dionicama moraće da se radi zamjena dotrajalih stubova i sijalica, budući da je dio nekih, ranije postavljenih, dopremeljen iz Herceg Novog, kada se postavljala LED rasvjeta“, naveo je Moric.

On nije mogao precizirati kada bi Brguli, Eraci, Tići i Mrkovi mogli biti osvijetljeni, budući da to zavisiti od plana rada Sektora za održavanje javne rasvjete Komunalno stambenog:

„Mi smo, što je do nas bilo, odradili i pomogli, ostatak posla je na njima“, naveo je Moric. Veliki problem imaju sa neredovnim košenjem i orezivanjem zelenog putnog pojasa na Luštici, zbog čega je turističkim autobusima onemogućen prolaz. Stoga je apelovao na nadležne da što hitnije riješe nađu rješenje.

3 Komentari

  1. Sve pohvale za gospodina morica i dio lokalne uprave predvodjen gospodjom danijelom djurovic i gospodjom vesnom samardzic sve sto su obecali to su i uradili . Svaka pohvala samo napred

    4
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code