Početna Društvo Luštica dobila sedam uređenih planinskih staza

Luštica dobila sedam uređenih planinskih staza

0

Projekat uređenja sedam pješačkih staza na poluostrvu Luštica uspješno je sproveden tokom zime i okončan pred glavnu turističku sezonu.

Projekat su zajednički realizovale opštine Herceg Novi i Tivat. Planinarski klub „Subra“ iz Herceg Novog staze je markirao, a aktivnosti su kofinansirane kroz projekat “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori” Kancelarije Ujedinjenih nacija za razvoj u Podgorici.

Staze koje će za pješačenje biti dostupne ljubiteljima prirode su: Rose-Tići, Gornji Klinci-Obosnik, Pristan-Zabrđe, Radovići-Žanjic, Krašići-Gošići, Pržno-Grabovac, Solila-Grabovac.

Izrađene su info-table na kojima su prikazane planinske trase uređene kroz projekat zajedničke saradnje. Za sve staze izrađeni su i smjerokazi.

Table su postavljene na odgovarajućim pozicijama tokom januara i februara 2018. godine, kazali su u lokalnoj upravi, najavljujući za sjutra i zvanično otvaranje staza podom 5. juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine.

Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost predstaviće završeni projekat uređenja staza. Predviđena je šetnja jednom od sedam trasa od Žanjica, kao i posjeta domaćinstvu Moric.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code