Početna Kultura Luštica fest – Kulturno-istorijsko nasljeđe obogaćeno savremenim idejama

Luštica fest – Kulturno-istorijsko nasljeđe obogaćeno savremenim idejama

0

Nakon četiri dana završena je, uz odličnu posjetu, filmska smotra u Klincima – Luštica fest. Publika je imala priliku da vidi pet filmova selektovanih da prikažu raznovrsnost i svježinu postjugoslovenske kinematografije.

– Veoma sam zadovoljan kako je festival protekao. Jedino nas je nevrijeme omelo posljednjeg, petog dana, kada nismo mogli da održimo projekciju i prikažemo i šesti film. Međutim, sve je ostalo sjajno  i zahvaljujem se publici koja je dolazila u Klince dan za danom i pratila projekcije – rekao je organiozator festivala, Bogdan Kaluđerović iz Klinci Village resorta.

Picerija i restoran

Ambijent porte crkve Sv Arhangela Mihaila u Klincima još jednom se pokazao kao izvrstan izbor za održavanje kuturnih manifestacija, a među posjetiocima nisu bili samo stanovnici i gosti Luštice, već i brojni Novljani koji su se na festival zaputili preko mora.

– Ideja je ovog festivala da ljude između ostalog dovedemo u portu crkve, te da kulturne događaje približimo svima. Nadam se će ovakvi događaji stvoriti naviku da ljudi češće posjećuju Lušticu i Klince i ostala sela i sadržaje na našem najvećem poluostrvu- kazao je Kaluđerović.

Luštica ima ogroman potencijal, koji nije izražen samo kroz kulturno-istorijsko nasljeđe, već i kroz savremenu ponudu i programe koji baštine naše nasljeđe i u skladu sa tradicijom se unaprijeđuju prateći pozitivne trendove.

– Iskreno se nadam da će i turisti, ali i naši sugrađani iz okolnih gradova Crne Gore steći naviku da češće dolaze u Klince i na Lušticu jer ovdje ima mnogo toga za vidjeti i doživjeti, a još mnogo toga pripremamo i najavljujemo za godinu. U svakom slučaju želimo da pokažemo sve ljepote Luštice koja je prebogata i prirodom i duhom – istakao je Kaluđerović.

Organizator Luštica festa je Klinci village resort, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi i Mjesne zajednice Luštica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code