Početna Kultura Lutkarska predstava “Dječak koji je sanjao more” večeras u Dvorani Park

Lutkarska predstava “Dječak koji je sanjao more” večeras u Dvorani Park

0

Lutkarska predstava “Dječak koji je sanjao more” Pozorišta lutaka Mostar, u režiji Zijaha Sokolovića, biće izvedena večeras na sceni Dvorane Park u 18 h u okviru programa povodom obilježavanja Dana grada, 28. oktobra. Gostovanje Pozorišta lutaka iz Mostara organizovali su Sekreterijat za kulturu i obrazovanje i Javna ustanova kulture “Herceg fest”.

“Ovaj pozorišni komad je priča o dječaku čiji je najveći san vidjeti more, ali za to u životu nije imao prilike. Dječak živi u svom svijetu mašte, iz kojeg tek na trenutke biva prisiljen otići u stvarnost, da bi se što prije vratio sanjarenju. U trenucima kada spava, dječak sanja kako razgovara sa morem koje mu odgovori na neka od njegovih (životnih) pitanja. Kada je budan, dječak veselo priča sa svojim jedinim prijateljem, plišanim delfinom, mašta o moru i kako će kad odraste brodićem zaploviti na pučinu te otkriti šta se krije iza horizonta… Tek tada publika saznaje da dječak živi u domu i čeka usvojitelje. Mama za kojim dječak toliko čezne je more, a zamišljeni prijatelj delfin je tata. Kad se potencijalni usvojitelji predomisle, dječak odlučuje da slijedi svoj san i krene na put s najboljim prijateljem”, navodi se u sinopsisu predstave.

Ova predstava za djecu (6+) je bajkovitog karaktera, ali je istovremeno ukorijenjena u realnu priču o usamljenosti jednog dječaka. Izvodi se u kombinaciji lutka/živi glumci i jedna je od najnovijih predstava Pozorišta lutaka iz Mostara, sa kojim JUK Herceg Fest ima dugogodišnju uspješnu saradnju, navode iz JUK HF:

“Gostovanje ove predstave u sklopu obilježavanja Dana grada lijep je povod da sa vaspitno-obrazovnim ustanovama u našoj opštini obnovimo aktivnosti u kojima se prožimaju umjetnosti i edukacija, pa će za predstavnike odjeljenja I-V razreda biti organizovano posebno izvođenje kako bi se razgovor o temama koje pokreće ova predstava nastavio u učionici.

Karte po cijeni od 3 eura mogu se kupiti na blagajni Dvorane Park od 9-12 h kao i dva sata prije početka predstave.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code