Mađarski ambasador Kristijan Poša za tješnje veze Herceg Novog sa mađarskim gradovima

Mađarski ambasador Kristijan Poša za tješnje veze Herceg Novog sa mađarskim gradovima

5
Podijeli

Ambasada Mađarske veoma je otvorena za saradnju sa lokalnom upravom u Herceg Novom, jer je cilj i zadatak uspostavljanje pozitivnih veza, na obostranu korist. Dobra osnova za to su odlične, intenzivne diplomatske veze Crne Gore i Mađarske – kazao je ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Kristijan Poša tokom zvanične posjete Opštini Herceg Novi, saopšteno je iz pr službe Opštine.

Ambasador je svom domaćinu, predsjendiku Opštine, Stevanu Katiću kazao da je Crna Gora važna destinacija mađarskog kapitala, te da ga u tom svijetlu raduje što Opština Herceg Novi ima dobar odnos sa predstavnicima mađarske kompanije u čijem vlasništvu je hotel „Sun Resort“.

Picerija i restoran

Dodao je da su mađarski turisti sve otvoreniji prema Crnoj Gori i da ga to posebno raduje. Prema ocjeni ambasadora Poše, ovog ljeta su naša zemlja i grad imali najveći priliv mađarskih turista u posljednjih 5-6 godina.

Predsjednik Katić kazao je da je lokalna uprava usmjerena i oslonjena na razvoj turizma, kao i ukupan razvoj grada. Prezentovao je ambasadoru aktuelne projekte, upoznao ga sa planovima lokalne uprave, ali i izazovima, poput sve veće centralizacije koja se sprovodi kroz državne zakone.

Mađarski ambasador je ocijenio veoma važnim to što u lokalnoj upravi vidi usmjerenost na budućnost.
Iskazao je naročitu zainteresovanost za saradnju u zdravstvenom i sportskom turizmu, kao i povezivanje u oblasti kulture.

Ocijenjeno je da kulturna saradnja može biti raznovrsnija i bolja, posebno imajući u vidu istorijsku baštinu koja nas povezuje.
Sve to moguće je lakše ostvarati tješnjim povezivanjem Herceg Novog sa mađarskim gradovima koji imaju slične vizije i usmjerenja.

Poša je izrazio žaljenje zbog požara koji su ovog ljeta pogodili teritoriju naše opštine, ali i ponudio savjete i saradnju u obnovi prirodnih područja koja su stradala. Objasnio je da je Mađarska među vodećim evropskim državama u pošumljavanju i ponudio da svoja iskustva podijele sa nama.

Sastanku su, pored ambasadora i predsjednika, prisustvovali počasni konzul Mađarske u Crnoj Gori Ćaba Mađar, potpredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović, savjetnica predsjednika Tamara Vujović i načelnik Kabineta Vladimir Arsić.

5 Komentari

  1. Tamara Vujovic ce nam jednog dana i iz frizidera iskociti!
    Usput, za koju oblast savjetuje Katica? Kultura,sport,zdravstvo! Ukinite sekretarijate i smanjit br.zaposlenih u Opstini jer ona moze barem tri oblasti da pokriju?????!

    21
    3

Ostavite komentar

*

code