Početna Oko nas Tivat Made in New York Jazz Festival Montenegro 2019 u Porto Montenegru i...

Made in New York Jazz Festival Montenegro 2019 u Porto Montenegru i Podgorici

0

Četvrti Made in New York Jazz Festival u organizaciji crnogorske izdavačke kuće Rabbit Records, u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka (SAD), biće održan 14. juna u 21 čas na otvorenoj sceni SYNCHRO u nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu.

Pored koncerta u Tivtu, 16. juna u 21 sat će biti priređen koncert u atrijumu “The Capital Plaza” u Podgorici.

Dan prije koncerta u Tivtu, u okviru kompleksa Porto Montenegro, na platou ispred Hipotekarne banke u 20 časova biće održan “Street Jam Session” koji će voditi Sara Jovović sa svojim jazz prijateljima. Sara je studentkinja prestižnog Berklee College of Music u Bostonu, SAD.

U Podgorici će se 15. juna u 21 sat, u Ethno Jazz Club-u “Sejdefa”, koncertnim nastupom predstaviti Jelena Jovović & Jazz Junction. Promovisaće svoj prvijenac, album “Heartbeat” i time upotpuniti programski sadržaj festivala.

Tokom dva dana festivala nastupiće neka od najvećih imena svjetske jazz scene: Bill Evans – sax, trostruki vlasnik prestižne Gremi nagrade, Lenny White – bubnjevi, vokalne solistkinje Polly Gibbons i Charenee Wade, Ameen Saleem – bas, Axel Tosca Laugart – klavir/klavijature, Hermine Deurloo – usna harmonika i umjetnički direktor Made in New York Jazz Competition INC Yaacov Mayman – sax/ewi.

Na sceni će im se pridružiti regionalni, ali i domaći jazz muzičari: Vladimir Maraš – klavir/klavijature, Vasil Hadžimanov – klavir/klavijature, Vladimir Krnetić – truba, Milorad Šule Jovović – gitara i Pippo Corvino – gitara.

U nedjelju, 16. juna u 12h u Hard Rock Cafe-u biće organizovan “Jazz Session with Jazz Masters” za učenike srednjih muzičkih škola, studente Muzičke akademije i sve zainteresovane, na kome će učesnici održati kratka predavanja i odgovarati na pitanja posjetilaca. Posebno je značajno što će učenici jazz odsjeka muzičke škole “Vasa Pavić” profesora Šula Jovovića svojim nastupom otvoriti koncert u Podgorici.

Ulaznice za Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2019 biće u prodaji od 15. maja i to u Tivtu (Yacht Club recepcija / Porto Montenegro i TO Tivat – Centar biro), kao i u Podgorici (Ethno Jazz Club Sejdefa i Hard Rock Cafe). Cijena ulaznice je 15 eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code