Maestralan koncert u Muzičkoj školi povodom Dana grada

Maestralan koncert u Muzičkoj školi povodom Dana grada

4
Podijeli

Učenici i profesori Muzičke škole upriličili su još jedan u nizu izvanrednih koncerata u Sali škole, ovog puta u čast Dana grada.

Iako se ovih dana „prepliću“ manifestacije u slavu Dana oslobođenja, salu su i sinoć ispunili vjerni poštovaoci klasične muzike.

Picerija i restoran

Koncertni program „otvorili“ su najmlađi, članovi školskog hora, koji su pod dirigentskom palicom prof Slavice Sekulić otpjevali pjesmu „Ima jedan grad na moru“.

„Kulturne i istorijske vrijednosti našeg grada bile su temelj kreativnog pokretanja kroz mnoge vjekove. Mnoge generacije su ostavile neizbrisiv trag. Obaveza svih nas je da damo svoj doprinos našem gradu, svako iz svog domena, onoliko koliko može i da stvaramo bolje životne uslove za ljepšu budućnost i opšti prosperitet svih nas“, poručila je direktorica škole, Nada Karadžić.

Uslijedio je jednočasovni program, koji svojim izborom ni ovoga puta nije ostavio publiku ravnodušnom. Kao i mnogo puta do sada, svako je mogao pronaći sebe u nekoj od kompozicija. Kroz maestralno izvedene tačke,  „oživjeli“ su velikani klasike kao što su Dvoržak, Mocart, Brams, Piazzola, Schubert, pa čak i vanvremenski Ennio Morricone.

Svaki od nastupa bio je perfektno izveden pa publika nije štedila dlanove. Ako je to „nagrada“ učesnicima, čini se da su koncertom dominirali: Igor Novak ( violončelo ) – Nives Nenadović ( klavir ) – J. Brams, Sonata e – mol, III stav, kvartet Anita i Jelena Popović na violinama, Oliver Nedović perkusije i Mira Nikolić klavir –  J. Kandell, tema iz mjuzikla „New York, New York“, zatim kompozicija „Brazileira“ od Milhauda koju su četvororučno izvele Nives Nenadović i Linda Poznanović. No sve je to čini se bila samo uvertira za završnicu koncerta, u kojoj je ponovo bila tačka iznenađenja. Naime, prof gitare Aleksandar Bubanja, violončela Igor Novak te Oliver Nedović na perkusijama odsvirali su cover u kojem su pomiješali temu iz trenutno najgledanijeg serijala „The game of thrones“ i pjesme koja je ovog ljeta „parala“ bukvalno sve iz čega je izlazio zvuk – „Despacito“. Naizgled nespojiva kombinacija, ali je po svoj prilici bila itekako dobitna. U samoj završnici, nešto sasvim drugačije. Blues sastav – Jelena i Anita Popović ( violine ), Đuro Poznanović ( klavir ), Oliver Nedović ( perkusije ) te Dragan Carlo Đorđević ( gitara i vokal ) odsvirali su „Let the good time roll“, D. Jordana.

I zavjesa na još jedan fantastičan muzički performans mogla je biti spuštena. Prisutni nijesu propustili da svoje utiske podijele u Knjizi utisaka, i obavezno čestitaju mladim profesorima. Jer, na „njima škola ostaje“, kao stamen edukativni oslonac mlađim naraštajima, koji sasvim sigurno imaju jake temelje muzičkog obrazovanja.

Na koncertu je odsvirano 14 tačaka. Za razliku od prošlih puta, kada predstavnici lokalne uprave, iako redovno i na vrijeme pozivani, nijesu dolazili na koncerte, sinoć ga je iz prvog reda pratila sekretarka za kulturu, Ana Zambelić Pištalo.

4 Komentari

  1. Najbolja tacka je bila od one dvije cure na pocetku (sa skolskim horom) i mislim da su njih dvije bile najljepsi nacin da se zapocne koncert!Divni soprani!

    4
    5

Ostavite komentar

*

code