MAJA RADOVANLIJA NA “GUITAR ART SUMMER FESTU”

MAJA RADOVANLIJA NA “GUITAR ART SUMMER FESTU”

212
0
Podijeli

guitar art logo 2013Program 8. Guitar Art Summer Festa u Herceg Novom večeras se nastavlja solističkim nastupom mlade srpske gitaristkinje Maje Radovanlije, na Trgu Mića Pavlovića u Herceg Novom od 21 čas.
Program petog koncerta ovogodišnjeg Međunarodnog ljetnjeg festivala klasične gitare čine djela Vajsa, Doulanda, Raka, Djensa, Domenikonija, kao jedna kompozicija ove umjetnice. Maja Radovanlija je osvojila nekoliko nagrada na festivalima i takmičenjima muzičkih škola u bivšoj Jugoslaviji. Osim klasične muzike, snažno je privukao i džez, pa je pohađala radionice koje je vodio Draškoci. Od tada, ona nastavlja da traga za načinima inkorporacije improvizacije u svom muzičkom izrazu, često svirajući sa različitim kamernim ansamblima. Osnovne studije završila je u Beogradu, kao student prof. Tošića.
U njegovoj klasi osvojila je Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju u Bugarskoj i često nastupala kao solo izvođač, kamerni muzičar i kao član ansambla „Balkanika”. Master studije završila je u klasi Bitetija na Školi za muziku „Džejkobs” u Indijani. Sada je doktorant na Univerzitetu Indijana u Blumingtonu, i istražuje improvizovanu muziku za gitaru. Trenutno sarađuje sa brojnim umjetnicima klasične i improvizovane muzike, i jedan je od osnivača ansambla „Aquarium” i gitarskog kvarteta „Minneapolis”. Od jeseni 2011. predaje gitaru na Univerzitetu u Minesoti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code