Mali maturanti iz Novog na ekskurziji, po Crnoj Gori i Srbiji

Mali maturanti iz Novog na ekskurziji, po Crnoj Gori i Srbiji

9
Podijeli

Učenici devetih razgreda OŠ Dašo Pavičić, njih 116, krenulo je jutros na ekskurziju po Crnoj Gori. Oni će danas obići Kolašin i Biogradsko jezero, jedna grupa spavaće u Andrijevici, a druga u Plavu.

Sjutra nastavljaju za Žabljak odakle će obići ostale krajeve u blizini predviđene programom ekskurzije. Nakon toga putuju za Plužine i Nikšić, a u petak poslijepodne se očekuje njihov povratak u Herceg Novi.

Picerija i restoran

– Na ekskurziju je otišlo pet odjeljenja sa razrednim starješinama i vođom puta koji će školu izvještavati o svim dešavanjima. Na tenderu je izabrana budvanska agencija Luks, a cijena ekskurzije je 160 eura. Oni su na put otišli sa četiri autobusa – kazao je Radiju Jadran direktor škole, Branislav Krečković.

Ostale škole izabrale putovanje kroz Srbiju

OŠ Orjenski bataljon na zahtjev roditelja i djece organizuje petodnevnu ekskurziju za Srbiju.
– Roditelji i djeca su odlučili da idu za Srbiju, njih 97% je u anketi glasalo da želi putovanje u Srbiju. Oko 40-ak đaka obići će Zlatibor, Beograd i Novi Sad – rekla nam je direktorica škole, Jarmila Radović.
Oni će na put krenuti 18. septembra, sa agencijom Luks, a cijena aranžmana je 220 eura.
I učenici OŠ Ilija Kišić, njih 37-ro, na put kreće 24. septembra, za Srbiju.
– Do ove godine smo maturante uvijek vodili na putovanje kroz Crnu Goru. Ove godine na insistiranje roditelja smo organizovali putovanje za Zlatibor, Novi Sad i Beograd. Aranžman košta 220 eura – potvrdio nam je direktor ove škole, Đorđije Radović.
Od 4. do 8. oktobra na ekskurziji će biti i djeca iz OŠ Milan Vuković.
– Putovanje organizujemo u Srbiju, a posjetićemo Zlatibor, Novi Sad i Beograd. Na ekskurziju ide 46 đaka, a cijena aranžmana je 220 eura – rekao nam je direktor škole, Željko Bojović.

9 Komentari

 1. Da vam kazem. Nema vecih komleksasa od roditelja koji su zahtjevali da njihova djeca idu u Srbiju. Srbija je za njih limit odavno, pa je i logino.

  1
  19
 2. Da je srece eskurzija se mogla orga izovat tako da djeca za 5 dana obidju i Srbiju i Crnu Goru,a ne da dva dana spavaju na Zabljak a dva u Plav ili Bijelo Polje,pa sve i da imsju gore sto vidjet,a ne sto nemaju nista da vam ja kazem koja sam bila.Nego kao sto se sve ispolitizovalo tako je nazalost i to.

  8
  1
 3. Nasa jedina domovina je Crna Gora! Druge nemamo. Ali naravno sve u zivotu treba vidjeti. Cemu insistiranje pojedinih roditelja na Srbiji? Mora da im je to maksimum koji su za zivota posjetili.

  13
  26
 4. Od 2009te godine kompleksi novskih direktora skola pod potronatom dps-a su zamagljivali oci roditeljima djece da ne mogu da idu na ekskurziju u Srbiju. 7 godina nekada a sada 8 godina djeca mogu da obilaze i upoznaju sva kulturna, istorijska i prirodna bogastva nase drzave tako da nema razloga da im se zabrani da taj poslednji razred osnovne skole podju na ekskurziju u Srbiji.
  Inace Srbija nije inostranstvo, kao sto nije ni Crna Gora inostranstvo djeci iz Srbije!
  Srdacan pozdrav!

  24
  14

Ostavite komentar

*

code