MALI POŽAR NA TOPLOJ – VELIKA OPOMENA

MALI POŽAR NA TOPLOJ – VELIKA OPOMENA

0
Podijeli

vatrogasci kamionJutros oko 7.40 h prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Herceg Novi Damjana Lončara, radnici građevinskog objekta na Toploj III palili su plastiku, daske i kese od smeća. Vatra se brzo razgorela. Brzom intervencijom vatrogasaca, požar je lokalizovan, a materijalne štete nije bilo.
„Radnici sa stambene zgrade na Toploj III su vjerovatno nepažnjom zapalili otpad, a nijesu se obratili Vatrogasnoj službi. Mene je kontaktirao mještanin Žvinja, jer je vidio crni dim, ali od građana s Tople niko nije reagovao, vjerovatno misleći da nema opasnosti. Vatrogasci su ubrzo potom stigli na mjesto požara i on je ugašen”. Inače, Odlukom o zaštiti od požara na području Opštine HercegNovi od 1. juna do 1. oktobra zabranjeno je loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru.
U ovom periodu na poljoprivrednom zemljištu, u kampovima i na drugim otvorenim prostorima moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje i dozvolu opštinske vatrogasne jedinice.
Lončar je ranije za naš radio kazao da ovih dana rade na prevenciji od požara i mole sve građane da se suzdržavaju od paljenja vatre na otvorenom, a ako to već moraju činiti neophodno je da se obrate Vatrogasnoj jedinici Herceg Novog.
Svi koji namjeravaju da lože na otvorenom dužni su najkasnije tri dana prije toga da obavijeste opštinsku vatrogasnu jedinicu podnošenjem prijave radi dobijanja dozvole.
Telefon opštinske vatrogasne jedinice je 031 348 014 ili 123.
Početak sezone za sad prolazi mirno i u Službi zaštitete i spasavanja okrenuti su onome što ih može čekati tokom narednih tropskih dana.
Obezbjedili su po tri čuvara na Savinskoj dubravi, kao i na Borićima, kontrolišu sva mjesta gdje se okuplja više građana i nastoje da u dugo toplo ljeto uđu što spremniji.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code